Maestro testenina se proizvodi po italijanskoj tehnologiji od najkvalitetnije pšenične durum krupice. Izbalansiran odnos ugljenih hidrata i proteina daje durum testenini vrhunski kvalitet, prijatan ukus, kao i vrhunska svojstva pri kuvanju. Ovaj maestralan proizvod dostupan je potrošačima u funkcionalnom i estetski privlačnom kartonskom pakovanju.
Penne moraju biti „rigate“, odnosno rebraste kako bi se sos bolje zadržavao na njima. Maestro Penne rigate pasta odlično zadržava svaku vrstu sosa, pri čemu je svaki zalogaj ukus za sebe. Idealna je za kremaste soseve ili soseve kojima je osnova ulje.
Potrebno je samo 11 minuta da Maestro Fusilli pretvorite u maestralno jelo za vaše drage prijatelje i porodicu. Svi sosevi koji sadrže različite vrste komadića idealni su za Fusilli. Fusilli su takvog spiralnog oblika da zadržavaju komadiće i zbog toga pružaju to savršenstvo ukusa.
Funghetti ili Orhideja je sušena testenina sa uvijenim ivicama, tako da podseća na cvet orhideje (po čemu je dobila naziv). Orhideja je idealna za razne supe i čorbe. Uz to, može se kombinovati sa raznim sosovima na bazi sira, kačkavalja i mesa.
Ukoliko volite da kuvate, a pogotovo pastu, inspiraciju za maestralne recepte možete pronaći u emisiji „150 minuta“ na Prvoj televiziji. Svakog trećeg petka u mesecu možete pratiti pripremu recepata sa Maestro testeninom u emisiji „150 minuta“ koja se emituje uživo od 13 h do 15 h. Korisne savete za pripremu paste na al dente način, koja je uloga skroba u pripremi sosa za testeninu, kao i to koji su sastojci potrebni da biste pripremili Maestralnu pastu, možete čuti od Bojana Stanimirovića.
Ukoliko propustite emisiju, recepte, inspiraciju i maestralan materijal možete pronaći na Instagram profilu @Pravi_Maestro. Pored tasty fotografija, saradnje sa Bokijem Prokuvaj, možete pronaći i zabavne konkurse gde uz vaše maestralne recepte koje podelite sa nama, od nas dobijate poklon iznenađenja.
Potrebna vam je podrška kada kuvate? Svaki korak, savet i sugestiju, možete pronaći i na Youtube kanalu Maestro pasta, na kom se nalazi kompletan serijal „Maestro svog zanata“. Pored kuvanja, posle ovog serijala, možda ćete da se oprobate i u slikarstvu, fitnesu a možda čak i u glumi i muzici.
Ako vas interesuje šta je to u trendingu, koji recepti se najviše spremaju, prate i komentarišu, koji recepti su brzi jednostavni a maestralni, onda je TikTok profil @Maestro_pasta pravo mesto za vas.