„Kriv po svim tačkama optužnice“, glasi naslov Gardijana, nakon što je Donald Tramp proglašen krivim po svim (ukupno 34) tačkama optužnice.

Pitanje koje sada svi postavljaju je da li će presuda uticati na ishod predsedničkih izbora u novembru – u kojima anketa za anketom pokazuje da je Tramp favorit u odnosu na Džoa Bajdena.

Naslovna Njujork tajmsa ne razlikuje se mnogo. U članku, objavljenom nakon presude, uredništvo lista iznelo je grubu ocenu da „Odluka porote i činjenice iznete na suđenju nude još jedan podsetnik — možda najbitniji do sada — na mnoge razloge zbog kojih je Donald Tramp nesposoban za funkciju (predsesnika)“.

„Najveće dobro koje može proizaći iz ovog užasnog slučaja je dokaz da vladavina prava obavezuje sve, čak i bivše predsednike.“

Nemački Der Spiegel ima specifičan i kreativan naslov. Reč „Kriv!“ napisali su 34 puta, simbolično za svaku tačku po kojoj je bivši predsednik osuđen.

Dejvid Remnik, urednik nedeljnog časopisa The New Yorker, kaže da je presuda „samo još jedna mrlja u pravnoj istoriji bivšeg predsednika“, napominjući da uprkos presudi u ovom slučaju, konačnu odluku doneće birači u novembru.

Vašington post je u okviru svog teksta preneo i komentar jenog kritičara – „blagoslovi Trampovu porotu, ne zbog presude, već zbog njihove usluge“.

Ispod slike Trampa sa Stormi Danijels, koja je svedočila tokom suđenja, naslov magazina Mirror je jednostavan „Tramp je kriv“.

Daily Star ispod Trampove slike išao je naslov sa tekstom koji se poziva na kultnu reklamu u Velikoj Britaniji iz 1990-ih, pod naslovom „You’ve been Tango’d“

„Time Magazine” imao je takođe kreativan dizajn korica. Crni sudijski čekić se spušta prema bloku da ga udari, na kome je lice bivšeg predsednika – žuto (kosa), narandžasto (koža), crno-belo (otvorena, vrišteća usta).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.