Dr Dragan Milić, lider istoimene grupe građana koja je učestvovala na lokalnim izborima u Nišu, izrazio je neslaganje sa predlogom Save Manojlovića iz pokreta „Kreni-promeni“, koji je pozvao opoziciju na građansku neposlušnost. Milić je tom prilikom istakao da takav pristup „ne vodi nikuda“.

„Ja nisam saglasan sa inicijativom gospodina Manojlovića, mislim da taj put oko te građanske neposlušnosti ne vodi nigde. Nadam se da niko neće da se ljuti zbog toga. Ako izađemo na izbore i ne dobijemo adekvatno poverenje to nas ne opravdava da ćemo mi sada biti neposlušni da bi dobili više glasova,“ rekao je dr Dragan Milić.

U emisiji „Među nama“ na TV Nova, dr Milić je naglasio da ne želi da podiže tenzije.

“ Uvek sam bio za druge metode, kao što je na poslednjim izborima to bila olovka, kojom su građani zaokružili broj na glasačkom listiću nakon čega je SNS doživeo debakl,“ dodao je Milić.

Dr Milić je istakao da Niš pokazuje jedinstven potencijal za promenu vlasti i da je protiv ishitrenih akcija poput demonstracija. „Niš je jedini pokazao potencijal za promenu vlasti i sad bi neki hteli da izvuku profit, da gledaju da to požure, ali mi to nećemo da radimo. Branićemo izbornu volju naših građana do poslednjeg daha na kulturan i civilizovan način,“ poručio je dr Milić.

Takođe je upozorio na opasnost od eskalacije sukoba. „Ako krenemo da se ponašamo kao vlast i dovedemo trubače da slavimo pobedu, ako mi budemo izašli i počeli da vršimo pritisak prema Gradskoj izbornoj komisiji, može doći do incidenata. To nije način na koji naš grad treba da se čuva,“ dodao je on.

Milić je izrazio nadu da će političke grupacije iz Niša, sa sedištima u Beogradu, uspeti da prevaziđu svoje centralizovane pristupe. „Molim sve ljude iz Beograda da puste opoziciju u Nišu da na miru donese odluku o tome kako će i šta raditi. Hvala mnogo na savetima i podršci, ali odluke koje donosimo treba da budu naše,“ istakao je on.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora u Nišu, Milić je naveo da je razlika u glasovima između SNS-a i opozicije veća od 3.000 glasova u korist opozicije, što je rezultat odbacivanja beogradskih direktiva. „Decidirano smo rekli ‘NE’ beogradskim sekretarima, nevidljivim rukama i daljinskim upravljačima koji su upravljali u Nišu,“ rekao je on.

On je naglasio da njihova pravna služba radi na dobijanju uvida u izborni materijal i da je siguran da će ga dobiti. „Ako ne dobijemo materijal, nemamo onda šta dalje da pričamo. Taj materijal mora da se stavi na uvid,“ zaključio je dr Milić, dodavši da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova.

Dr Milić je ocenio da opozicija u Beogradu i Novom Sadu nije ostvarila očekivane rezultate zbog unutrašnjih nesuglasica. „Svojom razjedinjenosti je dovela do toga. Kako mislite da narod veruje? Neodgovorno je sada pozivati na građansku neposlušnost,“ izjavio je Milić.

Takođe je kritikovao dugogodišnju strategiju opozicije prema potencijalnim biračima SNS-a, ocenivši je kao „katastrofalnu grešku“. „Bez tih ljudi nećemo postići željeni rezultat,“ zaključio je dr Milić, prenosi N1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.