Profesor Fakulteta političkih nauka Miloš Bešić izjavio je danas za N1 da „ni u kojoj varijanti“ neće biti prodekan fakulteta, i ocenio da je odluka o postavljanju profesora Slaviše Orlovića za dekana doneta „protiv statuta“.

„U svetlu sveukupne kompromitacije postupka izbora dekana Fakulteta političkih nauka, a posebno usled izvesnog kršenja Statuta od strane Saveta Fakulteta, izjavljujem da u bilo kom scenariju neću biti kandidat za budućeg člana uprave“, naveo je Bešić.

On je istakao da se prodekani kandiduju „pro-forme“, i da se one predlažu tek nakon što se završi izbor za dekana.

„Ja imam lične razloge pre svega, ali posebno sam se kritički poneo prema poslednjoj odluci Saveta, koja je po mom stavu protiv statuta“, rekao je Bešić.

Profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Slaviša Orlović danas je izabran za dekana tog fakulteta, kako je potvrđeno za Insajder i N1.

Glasanje je, prema rečima nekih profesora, bilo nelegitimno jer je po Statutu Fakulteta, za odluku o postavljanju novog dekana potrebno najmanje 14 članova saveta, odnosno većina ukupnog broja članova Saveta. Kako su neki članovi u susret glasanju podneli ostavke, Orlović je izabran na osnovu većine glasova prisutnih, što su mnogi ocenili kao kršenje Statuta.

Sednici Saveta je prethodio protest studentkinja i studenata tog fakulteta koji su protiv izbora Orlovića za dekana jer se on dovodi u vezu sa navodnim seksualnim zlostavljanjem studentkinja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.