Fudbalski savez Švajcarske uputio je zvaničnu žalbu organizatorima zbog lošeg terena u kampu fudbalske reprezentacije pred početak Evropskog prvenstva, i tu vest potvrdila je i Evropska fudbalska unija.

Švajcarci su prvi trening odradili u ponedeljak na stadionu Štutgarter Kikersa, na terenu koji je postavljen neposredno uoči dolazak delegacije Švajcarske.

U ponedeljak su se pojavili i snimci selektora Švajcarske Murata Jakina koji pregleda travu i već se po njegovom izrazu lica moglo naslutiti da nije zadovoljan stanjem koje je zatekao na Valdau stadionu, prenosi AP.

Fudbalski savez Švajcarske naveo je da je pisao UEFA kako bi izneo stav da teren ne ispunjava standarde, ali da će reprezentacija ipak trenirati na njemu jer je pronalaženje alternative suviše komplikovano; Švajcarska je mogla da treninge preseli na stadion Štutgarta, ali bi to, kako su naveli iz saveza, zahtevalo previše putovanja za igrače.

Podsetimo, Švajcarka se takmiči u Grupi A, u kojoj će koplja ukrstiti sa selekcijama Nemačke, Mađarske i Slovačke. Prvi meč igraju 15. juna protiv Mađarske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.