Reprezentacija Švajcarske savladala je Mađarsku rezultatom 3:1 u drugoj utakmici grupe A Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Švajcarska je od samog početka kontrolisala utakmicu. Bilo im je potrebno samo 13 minuta kako bi poveli golom Kvadva Due koji je za dlaku izbegao ofsajd zamku i na asistenciju Ebišera obezbedio svom timu miran nastavak utakmice.

Pri kraju poluvremena, Ebišer je ponovo bio glavni akter švajcarskog napada. U 45. minutu, primio je loptu na dvadesetak metara od gola, namestio se na šut i pogodio donji levi ugao mađarskog golmana Gulačija za vođstvo od 2:0.

Mađari su se sa pauze vratili sa nešto više kompaktnosti u igri, pa su se u narednih dvadesetak minuta ređale ozbiljne prilike. Mađarski napadač Barnabaš Varga je u nekoliko navrata bio u stopostotnoj šansi pre nego što se u 66. minutu prišunjao u peterac Švajcarske i smanjio prednost na 2:1.

Konačan rezultat postavio je u nadoknadi vremena Bril Embolo, lobom nadigravši mađarskog golmana za 3:1 i pobedu Švajcarske.

Švajcarci su nakon prvog kola zauzeli drugo mesto u grupi sa istim brojem bodova kao i Nemci, samo manjom gol razlikom. U sledećem susretu, Mađari idu na megdan Nemcima u sredu 19. juna, dok će se Švajcarci istog dana ukrstiti sa Škotima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.