Izborne kampanje su završene i danas je dan kada će birači Ujedinjenog Kraljevstva odlučiti ko će u narednih pet godinu voditi njihovu zemlju. Dok se narod upućuje ka svojim biračkim mestima ovako izgledaju naslovnice širom Britanije, piše Gardijan,

„Starmer pozdravlja ‘novo doba nade’ dok Britanija glasa na istorijskim izborima“, glasi naslovnica Gardijana. U glavnoj priči lista se navodi da su najbliži saveznici Rišija Sunaka već „priznali poraz“, dok konačna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su laburisti na putu za pobedu.

List Mirror je otvoreno izašao sa podrškom Kiru Starmeru, što uopšte nije iznenađujuće. Na crnoj pozadini, naslov ovog lista glasi: „Glasajte za promenu. Glasajte za laburiste“.

Ono što je možda malo iznenađujuće je naslovna strana lista Sun, koja je takođe dala podršku laburistima, sa naslovom „Vreme je za novog menadžera“. To je prvi put od 2005. da je tabloid u vlasništvu Ruperta Mardoka podržao laburiste, iako je uvodnik bio malo „mlak“ u njemu je Stramer pohvaljen da je „svoju stranku vratio u centar britanske politike“.

The Times – još jedan list u vlasništvu Mardoka – takođe je ponudio opreznu podršku Starmeru, a to se da videti i u nalsovu: „Laburisti idu ka najvećoj pobedi od 1832’”.

Severno od granice, škotsko izdanje Mejla poručuje glasačima da „Podrže Rišija i kako SNP ne bi pobedio“, uz sliku Nikole Sterdžon koja je podnela ostavku na mesto ministra pre više od godinu dana.

Na celoj naslovnoj strani Ekspres poziva Britaniju da „glasa za torijevce“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.