Posle Vita Koprive i Džejkoba FirnlijaNovak Đoković je sinoć uz jedan izgubljeni set savladao i Australijanca ruskog porekla Alekseja Popirina i tako došao do osmine finala Vimbldona.

Po završetku meča, novinare je interesovalo Novakovo mišljenje o Holgeru Runeu, Đokovićevom narednom rivalu u Ol Ingland Klabu.

„Sećam ga se kada je bio jako mlad, bio je sa Muratogluom, trenirali smo na raznim podlogama. Njegova majka i sestre su bile jako dobre prema nama. Poštujemo se i mislim da imamo sličan stil. Što se tiče meča, verujem da ćemo videti vatromet na terenu. Veoma je nezgodan protivnik. Moraću da igram najbolje što umem da bih pobedio. Mislim da je uvek imao dobru radnu etiku, posvećen je. Kada nešto vidi da nije u redu, otići će na trening i raditi na tome. To mi se uvek sviđalo kod njega. Kompletan je igrač. Može da igra na svim podlogama. Malo mu fali konstantnost u rezultatima u poređenju sa Sinerom i Alkarasom koji su njegova generacija.“, napravio je Novak uvertiru za meč u ponedeljak, a prenosi Mozzart Sport.

Veliki deo konferencije iskoristio je da govori o budućnosti tenisa i neminovnim reformama u Belom sportu.

„Osim Grend slemova, moramo da smislimo kako da privučemo mlađe generacije. Mislim da je tenis u dobrim rukama, ali kada pogledamo na primer Formulu 1, moramo da odradimo bolji posao. Grend slemovi će uvek dobro proći, ali generalno na Turu moramo bolje. Jedna od studija koju je PTPA uradila pre tri-četiri godine pokazuje da je tenis treći ili četvrti najgledaniji sport pored kriketa. Najgledaniji je fudbal, potom košarka. Ali, tenis je na devetom mestu u pogledu korišćenja popularnosti. Mislim da ima dosta prostora za nastavak, dosta stvari koje treba poboljšati. Moramo povećati broj igrača koji žive od ovog sporta. Uvek je fokus na najvećoj nagradi, ali šta je u osnovi? Tenis je globalni sport, ali nije pristupačan. Pogotovo u državama poput moje, koja nema jaku federaciju, Grend slemove ili budžet. Moramo da stvorimo novu osnovu oko toga šta je tenis. Sada imamo padel, koji raste i razvija se. Tenis jeste kralj ili kraljica sportova, ali na klupskom nivou ako ne uradimo nešto, padel će sve klubove pretvoriti u padel ili piklbol. Isplativije je. To su samo neke stvari koje sam želeo da podelim. Na većem planu moramo da se pozabavimo tim problemima, kojima nismo“,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.