Žandarm Miloš Jevremović, koji je 29. juna povređen u terorističkom napadu, danas je pušten iz bolnice. Dočekao ga je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u Odredu Žandarmerije u Beogradu, gde mu je uručena Plaketa za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu.

Jevremovića su prilikom dolaska u kasarnu dočekale njegove kolege u svečanom špaliru.

„Želeo bih da se zahvalim na podršci kolegama, ministru i predsedniku. Ja sam dobro, kao što vidite. Moje kolege su zadovoljne mojim postupanjem. Idemo dalje i mislim da Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja, da se ne hvalim mnogo. Ima tu dosta momaka koji su vredni i koji žele da Srbija bude bezbedna. Hvala još jednom svima“, rekao je Jevremović pred okupljenim kolegama i novinarima u sedištu Odreda Žandarmerije, piše N1.

Jevremović je ranjen 29. juna u napadu ispred Ambasade Izraela u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen iz samostrela u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar. Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je saopštio da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan, a ministar Dačić mu je uručio Plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu kao „uspomena na izlazak iz bolnice“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.