Na društvenim mrežama sinoć su se pojavili snimci na kojima se vidi kako su se hrvatski košarkaški reprezentativci Dario Šarić i Ivica Zubac fizički sukobili sa nepoznatim ljudima u jednom atinskom noćnom klubu, u večeri posle poraza Hrvatske od Grčke u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Objava sa pomenutim video zapisima je u međuvremenu obrisana, ali snimci su se sada ponovo pojavili zahvaljujući američkom TMZ Sportsu, piše Sport Klub.

Snimak kreće sa Zubcem, koji se gura sa nekoliko ljudi, poleteo je i jedan sto, a onda se pojavljuje i Šarić. Na drugom snimku vidi se kako je Šarić završio na podu dok ga s leđa neko guši.

Sada se pojavljuju informacije da je u sukobu učestvovalo još hrvatskih reprezentativaca. Svi su se navodno sukobili sa par lokalaca u noćnom klubu. TMZ piše da se sve dogodilo oko 5:30, a hrvatskom portalu Index je potvrđeno da su košarkaši nakon poraza u finalu dobili slobodno jer se sa reprezentativne akcije nisu vraćali u organizaciji Saveza, već samostalno.

Ovaj portal je poslao službeni upit Hrvatskom košarkaškom savezu oko ove situacije. Odgovorili su  da su hrvatski reprezentativci napadnuti i da su se samo branili.

„Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u zavisnosti od potreba igrača.

Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pre povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najpre verbalno, a zatim i fizički što je naravno uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara“, ističu iz Košarkaškog saveza Hrvatske.

Grčki mediji objavili su nove detalje koji kažu da su se Šarić i Zubac prvo sukobili sa gostima, a onda i s obezbeđenjem kluba. Navode da je sa njima bio i Tin Jedvaj, hrvatski fudbaler koji igra u Panatinaikosu.

Dodaju da su hrvatski igrači u sukobu dobili modrice po rukama i nogama. Pišu da je okršaj počeo tako što je Zubac bio sa nekim u žestokoj verbalnoj raspravi. Šarić je krenuo da ga brani, ali je ubrzo dobio udarac od kojeg je pao na zemlju.

Grci pišu da je kapitan Hrvatske na kratko ležao nepokretan, bez svesti, nakon što je dobio udarce u glavu i telo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.