Iz Federalnog istražnog biroa (FBI) sapštili su da je identifikovan Tomas Metju Kruks, star 20 godina, kao osoba koja je učestvovala u pokušaju atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na njegovom mitingu u Pensilvaniji.

Američka tajna služba potvrdila je da je Tramp bezbedan nakon pucnjave, prenosi Gardijan. U izjavi objavljenoj na platformi X, portparol Entoni Guljelmi je napisao:

„Tajna služba je sprovela zaštitne mere i bivši predsednik je bezbedan. U toku je aktivna istraga Tajne službe, tako da će dalje informacije biti objavljene čim budu dostupne“.

Bivši američki predsednik ranjen je nekoliko minuta posle početka njegovog mitinga u Pensilvaniji. Okupljeni kažu da se prvo začuo niz pucnjeva, koji, nije se znalo odakle dolaze. Onda je Tramp pao na zemlju.

Uz pomoć agenata tajne službe, ustao je i evakuisan je sa bine. Na njegovom licu videli su se tragovi krvi.

U toku je DNK testiranje radi identifikacije osumnjičenog

Zvaničnici za sprovođenje zakona kažu da veruju da znaju ko je počinilac napada u Pensilvaniji, ali da njegovo ime neće objaviti dok se sve zvanično ne potvrdi.

Vlasti rade DNK testiranje kako bi potvrdile njegov identitet, pošto osumnjičeni nije imao ličnu kartu.

„Radi se o biometrijskim potvrdama“, rekao je glavni agent FBI Kevin Rojek. „Nije bilo identifikacije pojedinca, na primer, tako da trenutno gledamo fotografije i pokušavamo da ispitamo njegov DNK i dobijemo biometrijsku potvrdu“.

Za napad na Trampa, osumnjičen je muškarac, saopštila je policija.

Osumnjičeni, koji je ubijen, nije identifikovan tokom skupa održanog u Batleru u Pensilvaniji. Policija kaže da je prioritet da se identifikuje motiv pokušaja atentata na Donalda Trampa i da li je neko drugi bio umešan.

Međutim, kako su zvaničnici saopštili, istraga će trajati danima i nedeljama.

Donald Tramp je sleteo u Nju Džersi nekoliko sati nakon što je upucan na mitingu u Pensilvaniji

Bivši predsednik je uslikan kako hoda niz stepenice aviona, nakon što je sleteo u Njuark, oko šest sati nakon pucnjave koja se dogodila na njegovom mitingu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.