Različite su percepcije letnjih hitova. To verovatno zavisi od godišta jer leto je raspust, dugački odmor i sve ono što ide, a sve to prate letnje pesme. Kasnije, kad se uđe u mašinu, letnji hit je melanholija dok krilca klima-uređaja usmeravaju sveži vazduh i regulišu celzijuse u kancelariji a vama mozak radi u ritmu depresije a ne letnjeg hita jer je godišnji odmor prošao i sad treba obrnuti još jedan krug ko zna kakve godine pred vama.

Ali bez obzira na godine, letnji hitovi su euforija, melanholija, ili naknadna melanholija. Prvi letnji hit kojeg se sećam bio je „Krivo je more“ Divljih jagoda i u njemu je bila mustra: ljubav, dejt na plaži, a onda on ide u onaj grad, a ona u ovaj grad, obećali su da će se javljati i da nikada neće jedno drugo zaboraviti kad… Letnji hit je i Neno Belan „Dugo toplo ljeto“ i oni stihovi „Ti si na put s ocem otišla…“. To je opet tinejdžerski vajb leta, taman se sve skockalo, ali ona ide pre tebe na more, pusti stambeni blok, beton koji nije bio izložen ovolikoj količini celzijusa kao danas al’ je vrelo, i pusto bez nje.

Pod letnje hitove podvodim i ulazak „latinosa“ u naše živote. „Lambada“, i kolektivno pogrešno učitavanje teksta, pa čak i posprdno „Šo.aš jako ti… tralala“. A kasnije, kad je politička korektnost već bila tu, bilo je i drugačijeg očitavanja spota te pesme. Podignuta suknjica na maloletnici, dečko pribijen hmmmm…

ČITAJTE U VELIKOM LETNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 25. JULA NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „ISTORIJA“ NA POKLON

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.