Velimir Stjepanović i Andrej Barna kvalifikovali su se jutros u polufinale Olimpijskih igara u disciplini 100m slobodno.

Najiskusniji srpski plivač i kapiten tima Velimir Stjepanović završio je kao peti u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 48.40, što je bilo dovoljno za 13. poziciju u ukupnom plasmanu. Biće ovo četvrte uzastopne Igre u kojima Stjepanović dolazi makar do polufinala, a prve na kojima Velja prolazi među 16 najboljih u disciplini 100m slobodno.

Već u sledećoj grupi, plivao je najbrži srpski plivač ikada Andrej Barna i sa vremenom 48.34 zauzeo 10. poziciju u ukupnom plasmanu. Za Barnu će ovo biti drugi put da pliva u polufinalu najelitnije plivačke discipline, pošto je u Tokiju pre tri godine zauzeo deveto mesto, samo 13 stotinki sporije od finala.

Stjepanović je posle trke izjavio da je velika stvar za Srbiju što su se i on, a i Barna kvalfikovali u „najpopularnijoj“ plivačkoj disciplini.

„Mnogo mi je drago što nisam dopustio da mi loš prvi dan utiče na ostatak takmičenja. Sada idem da se odmorim i da se spremim, pa da vidim večeras šta mogu. Konkurencija je ozbiljna. Stotka kraul je jedna od najpopularnijih disciplina. Tu su uvek oni najjači i najbolji. Ja sam sigurno jedan od najmanjih koji je ušao u polufinale. Idem ovde da se borim za sebe, za što bolje vreme. Ako uspem ima šanse i za finale“, rekao je Stjepanović.

Barna nije bio zadovoljan jutarnjom trkom, ali, kako je rekao, srećan je što je dobio priliku da večeras ispravi greške.

„Rezultat nije bio baš najbolji, ali bitno da sam prošao u polufinale. To mi je bio cilj. Večeras imam šansu da popravim stvari koje sam zabrljao jutros. Imao sam malu tremu, bila mi je to prva trka. Verujem da će biti bolje večeras. To osmo mesto bi bio moj cilj, da se popnem za dva mesta. Čini mi se da mi beži devet stotinki to osmo mesto, tako da postoji šansa“, poručio je Barna.

Najbrži u kvalifikacijama bio je Amerikanac Džek Aleksi sa vremenom 47.57, a ispod 48 sekundi plivali su još i David Popović, Maksim Gruse i Nandor Nemet.

Polufinale je na programu večeras u 20.30. Najpre će u prvoj polufinalnoj grupi plivati Barna, dok će se u drugoj trkati Stjepanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.