Sećate li se Jusufa Dikeča, turskog strelca kog su u, zajedno s njegovom sunarodnicom Seval Ilajdom Tahran, u finalu discipline vazdušni pištolj 10 metara, porazili naši Damir Mikec i Zorana Arunović? Onog visokog prosedog tipa s naočarima koji, naizgled ležerno i opušteno i s rukom u džepu, puca za olimpijsko srebro?

Upravo zbog te svoje ležernosti i spontanosti Jusuf Dikeč je postao viralan. U moru strelaca koji nose raznorazne nišanske naočare i vizire i prilikom pucanja zauzimaju najraznoraznije poze kako bi balans doveli do perfekcije, Dikeč zaista deluje nekako obično i ravnodušno. Ili, kao što piše AP, poput nekog rendom tipa kom su tutnuli pištolj i kog čitavo to takmičenje baš i ne zanima, ili poput hladnokrvnog plaćenog ubice čija ruka ne drhti.

Međutim, Jusuf Dikeč nije ni nekakav rendom tip koji se prvi put pojavio na velikom takmičenju, niti je, naravno, plaćeni ubica. Ne. Dikeč ima čak 51 godinu, i počevši od 2008. nije propustio nijedne Olimpijske igre. Ipak, ove Igre u Parizu će, u to nema sumnje, najviše i najbolje pamtiti, jer su osvajanjem srebra on i njegova sunarodnica Turskoj doneli prvu olimpijsku medalju iz streljaštva.

A kako se sa iznenadnom slavom i viralnošću nosi sam Dikeč? Izgleda odlično.

Prema pisanju AP-a, Dikeč je potpuno prihvatio „trend“, toliko dobro da je na svom Instagram nalogu čak počeo i da šeruje mimove koji se odnose na njega.

Pored Dikeča, „u orbitu“ je lansirana i južnokorejska strelkinja Kim Jeji, zbog svog samouverenog držanja i napetosti i dramatičnosti koju prilikom pucanja uspeva da stvori. Kim je u nedelju osvojila srebro u ženskoj disciplini vazdušni pištoljem na 10 metara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.