Osmi takmičarski dan na Olimpijskim igrama obeležiće nastupi naših reprezentacija u ekipnim sportovima u popodnevnim časovima. Na borilištima su se danas našli i džudisti, veslačica Jovana Arsić, kao i biciklista Ognjen Ilić.

Prvi među njima nastupili džudisti koji su se plasirali u četvrtfinale discipline miks ekipno pobedom nad Holanđanima rezultatom 4:2. Međutim, u meču za polufinale izgubili su od Japanaca sa 4:1. Imali su potom priliku da se izbore za bronzu preko repasaža, ali su iz tu zaustavili Brazilci.

U disciplini velsanje skif, naša Jovana Arsić trijumfovala je u C finalu i zauzela 13. poziciju u ukupnom plasmanu, sa vremenom 7:26,09.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Lilu od Španije 62:70 (13:16, 15:21, 10:18, 24:15), u utakmici trećeg kola Grupe A na Olimpijskim igrama.

Srbiju je predvodila Ivon Anderson sa 18 poena, a po sedam poena postigle su Jovana Nogić, Anđela Dugalić i Mina Đorđević.

Srbija se posle dve početne pobede plasirala u četvrtfinale, a sada ima ima dve pobede i poraz na drugom mestu na tabeli.

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju Francuske 15:8 u četvrtom meču grupne faze olimpijskog turnira. Srbija je ovim trijumfom obezbedila četvrtfinale turnira.

Košarkaši Srbije savladali su u Lilu selekciju Južnog Sudana sa 96:85 u poslednjem, trećem meču grupne faze olimpijskog turnira. Ovim trijumfom, „orlovi“ su u četvrtini finala zakazali duel sa Australijom.

Evo i kompletnog rasporeda za danas:

08:30 (DŽUDO): Srbija – Holandija, miks ekipno, osmina finala
10:14 (VESLANJE): Jovana Arsić (skif), za plasman od 13. do 18. mesta
11:00 (BICIKLIZAM): Ognjen Ilić (drumska trka)
13:30 (KOŠARKA Ž): Srbija – Španija, 3. kolo
19:30 (VATERPOLO): Srbija – Francuska, 4. kolo
21:00 (ODBOJKA M): Srbija – Kanada, 3. kolo
21:00 (KOŠARKA M): Srbija – Južni Sudan, 3. kolo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.