Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u Beogradu „uskoro“ početi gradnja muzeja posvećenog Novaku Đokoviću.

Vučić je rekao da bi taj objekat trebalo da predstavlja „još jednu atrakciju“ glavnog grada Srbije.

„Rafael Nadal ima muzej na Palma de Majorci a Đoković je veći od njega u tenisu. Time hoćemo da pokažemo koliko poštujemo to što je uradio ali i da privučemo turiste“, rekao je predsednik novinarima u Surčinu, gde je obišao gradilište Nacionalnog stadiona.

On je ocenio da će to biti „ubedljivo najlepši“ fudbalski stadion u regionu.

„Na izgradnji Nacionalnog stadiona radiće se u svim smenama. Mnoge zemlje, ne samo u okruženju, mogu samo da sanjaju ovakav stadion. Ovim Beograd postaje centar celog regiona, značajno šire od prostora bivše Jugoslavije“, rekao je Vučić.

Ocenio je da ulaganje u EKSPO i u sport „nije jednokratno već ulaganje u budućnost“.

„To nije ulaganje za jednu Olimpijadu, za jedno evropsko ili svetsko prvenstvo. Ta izgradnja treba da nam vrati decu na sportske terene ali i da ljudi uživaju u vrhunskim priredbama i manifestacijama“, rekao je Vučić.

Upitan koliko će država učestvovati na manifestaciji Ekspo 2027, Vučić je rekao da očekuje „rekordan“ broj učesnika.

„Biće ih najmanje 120, od Kine, SAD, Rusije, svih moćnih evropskih zemalja, mnogo naših afričkih i azijskih prijatelja kojima ćemo obezebediti besplatan prostor, sve što im je potrebno jer ne zaboravljamo šta je bilo u UN i one koji poštuju Povelju UN i teritorijalni integritet Srbije“, kazao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.