„Očekujte zabavnu kampanju kojom ćemo poraziti Donalda Trampa„, poruka je potpredsednice Sjedinjenih Država i zvanične predsedničke kandidatkinje demokrata Kamale Haris i njenog potpredsednika Tima Volca.

Miting u Filadelfiji, imao je za cilj da predstavi Kamalinog potpredsednika, guvernera iz Minesote, i podstakne demokratske birače da istraju uz njih do novembra.

„Dakle, imamo 91 dan. Bože moj, to je lako“, rekao je Volc publici i radosno sklopio ruke. „Spavaćemo kada budemo mrtvi.“

Cilj ove noći je bio da „prodrma“ glasače i jednom zauvek u senku baci poteškoće koje su zahvatile Demokratsku stranku za vreme Bajdena.

Međutim, njih dvoje su pričali i o izazovima sa kojima moraju da se suoče, s obzirom na to da je Tramp i dalje u prednosti po anketama.

Volc je pokazao zašto ga je Harisova izabrala

Potpredsednica je tek juče ujutru nazvala Volca i zamolila ga da joj se pridruži. Dok je izlazio na scenu, činilo se kao da ne može baš da veruje da je tamo. Ali nakon što su njih dvoje bili u centru pažnje 50 minuta, njihova hemija je izgledala očigledno.

„Hvala vam što ste vratili radost“, obratio joj se direktno.

Volc se naklonio Harisovoj pre nego što je započeo svoj govor i delovao je oduševljeno što govori u njeno ime. Njegov govor je bio ujednačen, a videlo se da je Harisova time oduševljena.

„U Minesoti poštujemo naše komšije i njihove lične izbore. Postoji jedno pravilo: gledaj svoja prokleta posla“, govorio je Volc.

Volc je privukao pažnju nazivajući trampa i njegovog potpredsednika „nezgodnim momcima“

Volc je postao kandidat za potpredsednika zahvaljujući jednoj jedinoj reči: „čudno“. Međutim, svoj jučerašnji govor je iskoristio da ode dalje.

Rekao je da Tramp nije dobro upravljao situacijom u vezi sa Kovidom, ekonomijom i kriminalom. Ali svoje najoštrije reči je sačuvao za Trampovog potpredsednika, senatora Džej Di Vensa iz Ohaja, čiju je prošlost sarkastično uporedio sa svojim.

„Džej Di je studirao na Jejlu, njegovu karijeru su finansirali milijarderi iz Silicijumske doline, a zatim je napisao bestseler koji uništava tu zajednicu“, rekao je Volc.

Dodao je da jedva čeka da raspravlja o Vensu: „Da li je voljan da ustane sa kauča i da se pojavi“.

Harisova je u utorak uveče imala pred sobom veliki izazov – da pretvori malo poznatog demokratu u zvezdu. To čini pričajući priču o treneru Volcu.

Opisala ga je kao čoveka koji je odrastao u malom gradu u Nebraski pre nego što je postao profesor u srednjoj školi i fudbalski trener koji je pretvorio tim koji do tada nije imao ikakve pobede u šampione države.

Tada su ga njegovi učenici ohrabrili da se kandiduje za političku funkciju.

Publici se ta priča dopala.

Možda je jasno zašto Šapiro nije izabran

Guverner Džoš Šapiro iz Pensilvanije bio je u uskom izboru za Kamalinog potpredsednika, ali je ipak pohvalio Volza kao velikog čoveka. Dok je publika vikala, on je govorio o optimizmu u pogledu budućnosti nacije, pa se činilo da je signalizirao da neće uskoro napustiti političku scenu.

Trampov plan za napad na Volca

Trampova kampanja se pripremala da za to da guverner Pensilvanije Džoš Šapiro bude izabran za potpredsednika. A onda su promenili plan.

Leci koji su Šapira opisivali kao „prevaranta“ i „pokvarenog lažljivca“ bili su pri ruci, kažu pojedinci upoznati u kampanju.

Međutim, oni se sad fokusiraju na naglašavanje Volcovog levičarskog vladajućeg statusa, koji ga je učinio miljenikom najprogresivnijih članova Demokratske stranke, uključujući senatora Bernija Sandersa iz Vermonta.

Trampov tim veruje da će imati koristi od toga da se fokusira na Volcov odgovor na proteste posle ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda 2020. godine.

Guverner je već kritikovan na društvenim mrežama jer mu je predugo trebalo da pošalje Nacionalnu gardu da uguši nemire, koji su bili izuzetno nasilni i oštetili stotine preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.