Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je ovo bio težak poraz za našu ekipu, ali da je zadovoljan načinom na koji su se borili.

„Težak poraz, ponosan sam na momke, na način na koji smo se borili nismo odustali i na to možemo biti ponosni“, rekao je kapiten.

„Odigrali smo najbolje moguće, mogli smo da ubacimo još koji šut, još koju loptu, oni su ipak uspeli da pogode na kraju“, rekao je Bogdanović.

Na pitanje novinara RTS-a  šta je nedostajalo za pobedu, Bogdanović je odgovorio da „zna na šta aludira“, ali da „neće to kometnarisati“, misleći na nekoliko spornih sudijskih odluka.

Nešto kasnije na konferenciji za novinare, Bogdanović je rekao da velike utakmice, kakva je bila večerašnja, odlučuju detalji, da se ekipa lavovski borila i da je ponosan uprkos porazu.

„Imali smo najviše iskustva sa njima u pripremnom periodu, mislim da nam je to na kraju dosta pomoglo. Na kraju nismo smeli da pustimo par izgubljenih lopti, njihovih kontri, otvorenih šuteva. To je presudilo. U ovakim utakmicama uvek presude detalji“, rekao je Bogdanović novinarima u Parizu.

„Isto je kada izgubiš sa dva, tri, pet ili 20 poena na kraju je isto, poraženi je poražen, a pobednik ide dalje. Treba da budemo ponosni na način na koji smo se borili. Treba da gledamo pozitivno na sve ovo. Šta je tu je. Mislili smo da ćemo ih dobiti ovako, na ovakav način u polufinalu. Sanjali smo o tome, radili smo tako, ali šta je tu je, moramo da gledamo dalje“, naveo je Bogdanović.

„Naravno da mi je teško. Borili smo se lavovski, ponosan sam na način kojim smo pristupli, taktički i timski. Imali smo ih, ali kada igraš sa njima, za dva minuta se gubi 10 razlike“, dodao je on.

Dotakao se ipak Bogdanović i suđenja.

„Amerikancima ne treba ta vrsta pomoći protiv nas. Mi nismo imali takvu vrstu pomoći kada su nas oni hvatali sa dve ruke“, preneo je Mozzartsport Bogdanovićeve reči.

Rekao je i da je želeo da pobedi i protiv sudija i kako nije razgovarao sa njima tokom cele utakmice.

„Nisam taj tip koji će pričati o sudijama, znate, i čak sam želeo da pobedim i protiv sudija. Poštovanje za nas što smo bili mirni celu utakmicu i nismo razgovarali sa njima“, rekao je kapiten.

Pojasnio je da i pored neslaganja oko nekih odluka, ne želi da se zadržava na njima.

„Ove sudije će biti tu, pa ne možemo sada da pričamo o njima. Ne želim da razmišljam kao gubitnik, da se vadim na sudije. Iako mislim da su mogli drugačije da sude. Nisam taj tip koji će da priča o njima.“

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu olimpijskog turnira u Parizu rezultatom 95:91, iako je na kraju treće četvrtine imala neverovatnih 13 poena prednosti protiv svemoćnog Drim tima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.