Aktivista „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović pozvao je građane da krenu ka Gazeli odakle će krenuti u dve kolone.

Na početku će, rekao je, biti aktivisti iz ekoloških udruženja. Oni će u nastavku predvoditi ove proteste. Zamolio je sve da brinu o svojoj bezbednosti i da je cilj da se večeras brani Srbija.

„Juče, kada sam krenuo pozdravio sam se sa decom, ženom i majkom i rekao vratiću se, ili ovako ili onako i neću vas izneveriti. Iako imamo pritiske od ove vlasti već pet godina, a poslednjih 50 dana nam crtaju metu na čelu, i to sami vrh ove vlasti na čelu sa predsednikom, premijerom, predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić i celom Vladom koji reklamiraju projekat Jadar na svojim Instagram profilima, a nas običan narod nazivaju izdajnicima“, rekao je Kokanović na početku svog govora.

Kokanović je rekao da su dali reč i da su došli da je održe, piše N1.

„Ja sam pošao sa rancem i ostajem ovde“, rekao je on, podsećajući da se juče kada je pošao na protest pozdravio sa decom, ženom i majkom.

„I neću vas izneveriti, iako imamo pritiske od ove vlasti zadnjih 4-5 godina, ali zadnjih 50 dana ja i moje kolege, braća, saborci i sestre, preživljavamo torturu, crtaju nam mete na čelu. I to sami vrh ove vlasti, na čelu sa predsednikom, premijerom, predsednicom Narodne skupštine“, rekao je on.

„Oni reklamiraju projekat Jadar na svojim Instagram profilima, a nas, običan narod, nazivaju stranim plaćenicima, domaćim izdajnicima. Da radimo za strane službe i da smo uzeli pare i mi ne damo i nećemo dati. A oni nisu uzeli pare i reklamiraju ih. Pa ko je ovde lud? Danas smo ja i Nebojša bili pozvani u BIA-u da damo izjave i samo da nam skrenu pažnju da ovo što radimo je protivzakonito, a mi branimo Srbiju“, rekao je on ui upitao okupljene da li su svi spremni da protivzakonito brane svoju državu.

Kokanović je potom pozvao građane da odu do Gazele gde će se, kako je najavio podeliti u dve kolone.

„Zamoliću vas da ne bude nekih incidenata, a sve ono što se desi to su oni ubacili svoje ljude. Nema nazad mi branimo Srbiju!“, poručio je on.

U blizini zgrade Vlade Srbije, Kokanović je rekao da će tek ispred Gazele reći kakvi su dalji planovi, ali da ne sme ništa da otkriva.

„Sve će biti iznenađenje. Pošto oni nama priređuju iznenađenja, moramo i njima. Vlast nam je poručila da je 2022. ukinula uredbu zbog ulice. Evo, ponovo su ljudi izašli na ulice. Verujem da će to uroditi plodom. Verujem u ljude iza mene, koji su ovde došli sami, svojim novcem platiti gorivo, za razliku od njih koji autobusima dovode cirkuse“, rekao je Kokanović.

Ubeđen je da će zakon o zabrani eksploatacije i israživanja biti izgasan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.