Kako bismo vam pomogli da bolje prebrodite postolimpijski „bluz“, spremili smo ovaj sjajan broj Nedeljnika. Ima tu i sporta, naravno, onog klasičnog, ali i omiljenog srpske discipline posle vaterpola i košarke – šetnje po ulicama.

I na naslovnoj strani jedno poznato i mudro lice koje voli i sport i slobodu…

Pogledajte šta vas čeka u novom Nedeljniku i pretplatite se na naše digitalno ili štampano izdanje

Nedeljnik 657

GRIGORIJE – Svašta se o njemu može misliti, ali niko ne spori da je jedan od retkih vladika koji ne ćuti. Vladika Grigorije Durić, episkop diseldorfski i nemački, svoje monaške korene zasadio je na području manastir Ostrog – manastir Tvrdoš, baš kao što je u Hercegovini izrastao u onog vladiku Grigorija kakvim ga znamo. Nova knjiga „Stranac u šumi“ (koja je u pripremi, u izdanju „Lagune“) upravo će pomoći i da bolje razumemo njegova razmišljanja i kako se formirao kao monah, a kasnije i kao vladika. Ekskluzivni izvodi iz te knjige u novom Nedeljniku.

LALIĆ – Zašto ne može da ujedini društvo stranka koja ne može da se ujedini, pita glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog broja Nedeljnika.

KURSK – Ruska stručna javnost danima pokazuje šok zbog poraza u Kurskoj oblasti. Traži se ko su krivci, šta su propustili videti i analizirati na vreme, zašto nisu uređeni odbrambeni položaji… Prisustvo diverzanata u dubini je vrlo važan element za analizu prilika oko Kurske oblasti jer su oni stvorili paniku, osećaj nemoći, prožetosti ruskog društva izdajnicima koji za šaku dolara i pasoš prodaju svoj narod. Vojna analiza Aleksandra Radića u novom broju Nedeljnika.

PANTELIĆ – Društvene mreže nisu upotrebljene da bi se kreirale rasne i etničke predrasude i animoziteti – oni postoje vekovima – ali su iskorišćene za širenje talasa nasilja i organizaciju šarenolike družine rasista, ksenofoba, ekstremista, anarhista, huligana, kriminalaca. Velika Britanija je samo poslednji primer kako društvene mreže mogu da budu zloupotrebljene za organizovanje, koordinaciju i delovanje kriminalaca koji se često kriju iza „zanimanja“ navijač, patriota, branilac tradicionalnih vrednosti. Velika spoljnopolitička analiza Željka Pantelića u novom Nedeljniku.

MISOJČIĆ – Tradicionalni tip porodice koju, jer ne pamtimo matrijarhat, greškom zovemo patrijarhat, jeste porodica u kojoj se ne veliča individualnost, već svest o kolektivnoj (porodičnoj) pripadnosti. Način života nije u potpunosti odabir pojedinca, već velikim delom nasleđe generacijski prenosivih obrazaca ponašanja i adaptacija na njih. Prvi tekst našeg čuvenog psihoterapeuta Aleksandra Misojčića za novi Nedeljnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.