Proširena linija visokoefikasnih uređaja sa malim i srednjim kapacitetom koja će obezbediti stabilne performanse grejanja za još više domaćinstava širom Evrope.

Kompanija LG Electronics će predstaviti svoju najnoviju inovaciju, Therma V™ R290 Monobloc toplotne pumpe, pouzdane uređaje za regulisanje temperature vazduha, bilo da je u pitanju grejanje ili hlađenje prostora, od 7 i 9 kilovata (kW), na najvećem internacionalnom sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu, od 6. do 10. septembra. Na prošlogodišnjoj IFA izložbi uspešno su lansirani modeli sa većim kapacitetom (12, 14, 16kW), a novi Therma V modeli, pored sofisticiranog dizajna koji se lako uklapa u okolinu, imaju i napredni kompresor koji poboljšava efikasnost.

 

Uz obaveznu primenu standarda za zgrade sa skoro nultom potrošnjom energije (NZEB) širom Evrope1, toplotne pumpe za grejanje i hlađenje (AWHP) postaju sve popularnije zbog svoje sposobnosti da smanje karbonski otisak i upravljaju neizvesnostima kada je reč o snabdevanju energijom. Modeli sa srednjim i malim kapacitetom su prikladniji za novogradnju, što nove LG modele od 7 i 9 kW čini idealnim za evropsko tržište. Kompanija LG osniva laboratoriju za istraživanje i razvoj aerosola (R&D) u Frankfurtu, kako bi razvijala visokoefikasna rešenja za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), koja su prilagođena raznovrsnim klimatskim uslovima širom Evrope.

 

Visoko efikasne performanse

U sklopu proaktivnog odgovora na strože propise o F-gasovima2 i prelazak zemalja Evropske unije sa tradicionalnih kotlova na toplotne pumpe za grejanje i hlađenje (AWHP), LG je usvojio rashladno sredstvo R290 za svoju Therma V R290 Monobloc seriju. Ovo prirodno rashladno sredstvo ima indeks globalnog zagrevanja (GWP) od samo 3, što je znatno niže u poređenju sa rashladnim sredstvima koja se obično koriste u rešenjima za grejanje. Sa energetskim rejtingom A+++3 ova napredna tehnologija smanjuje emisiju ugljen-dioksida do 79 odsto u poređenju sa konvencionalnim kotlovima, koristeći energiju iz toplote u vazduhu4. Kupci koji se odluče na poboljšanje u vidu Therma V pumpi, mogu očekivati značajno povećanje energetske efikasnosti svojih domaćinstava5.

 

Najnovije Therma V toplotne pumpe za grejanje i hlađenje koriste napredni kompresor kako bi postigle nove nivoe energetske efikasnosti i performansi u hladnijim klimatskim uslovima. Niža pozicija kompresorskog procesa doprinosi stabilnijem radu i manjim računima za struju, dok sistem omogućava izlaznu temperaturu vode do 75 stepeni celzijusa, čak i kada je napolju 15 stepeni ispod nule.

 

Zahvaljujući potpuno novom kompresoru, oba modela toplotnih pumpi (AWHP) rade tiho, pri nivou buke od 49 dB(A) za model od 7 kW i 50 dB(A) za model od 9kW6,7. Napredna rešenja iz kompanije LG  Shaft Through poboljšavaju stabilnost i smanjuju trenje, što umanjuje buku i vibracije, naročito tokom rada pri niskom opterećenju. Pored toga, unapređene biomimetičke inovacije doprinose tišem radu ventilatora.

 

Najsofisticiraniji dizajn do sada

Therma V R290 Monobloc odlikuje se elegantnim dizajnom sa jednim ventilatorom koji se lako uklapa u različite stilove gradnje i spoljašnjosti objekata. Tamno siva nijansa i rešetkast otvor sa karakterističnom talasastom šarom, savršeno se uklapaju u najrazličitija okruženja, dajući im novi, futuristički izgled doma budućnosti. Specijalni dizajn omogućava da se jedinica postavi ispod većine prozora, ne ometajući pogled, što je čini praktičnim i estetski privlačnim dodatkom za svaki prostor.

 

 

IFA 2024_Therma-VT R290-Monobloc

 

 

Simbioza pametnog i jednostavnog

Nove LG toplotne pumpe (AWHP) dizajnirane su tako da se besprekorno uklapaju sa različitim unutrašnjim rešenjima zahvaljujući pojednostavljenim instalacijama, poboljšanoj fleksibilnosti i prilagođenim opcijama – kontrolnim, hidro i kombinovanim jedinicama – koje odgovaraju različitim uslovima instalacije. Njihov optimizovani dizajn omogućava efikasniju i bezbrižniju montažu, dok Building Energy Control (BECON) cloud tehnologija omogućava instalateru ili servisnom partneru da ažurira uređaj daljinski, štedeći vreme i trud8. Pored toga, novi modeli nude jednostavno i praktično upravljanje i praćenje potrošnje energije putem LG ThinQ™ sistema, stvarajući integrisanu kućnu energetsku platformu sa sistemom za skladištenje energije (ESS).

 

„Najnoviji LG Therma V R290 Monobloc pruža stanovnicima Evrope mogućnost da biraju koji kapacitet naprednih uređaja im odgovara uz najbolje performanse do sada i nezaboravno korisničko iskustvo“ izjavio je Lyu Jae-cheol, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „ Kompanija LG će nastaviti da koristi svoju ostvarenu prednost u kreiranju visokoefikasnih energetskih tehnologija i proizvoda kako bi ponudila što širi asortiman prilagođen regionalnim potrebama korisnika.”

 

Svi zainteresovani posetioci mogu obići štand kompanije LG na IFA sajmu (Hala 18, Messe Berlin) od 6. do 10. septembra, gde ih čekaju najnovije energetski efikasne inovacije, osmišljene da poboljšaju kvalitet života.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.