Bela kuća je osudila Elona Maska zbog tvita u kojem je napisao da „niko čak ni ne pokušava da ubije Bajdena ili Kamalu“. To je bio odgovor vlasnika X-a, na pitanje koje su pojedini korisnici te platforme postavljali, a koje je glasilo: „Zbog čega žele da ubiju Donalda Trampa?

Predsednička kancelarija je juče izdala saopštenje, u kojem kritikuje tu „neodgovornu” objavu, uz koju je stajao smajlić sa podignutom obrvom.

„Nasilje treba samo osuđivati, nikako ga ne treba ohrabrivati ili se sa njim šaliti. Ova retorika je neodgovorna“, piše u saopštenju Bele kuće.

Dodaje se da u Sjedinjenim Državama „ne bi trebalo da ima mesta za političko nasilje, ili bilo kakvo nasilje“.

I Tajna služba je saopštila da je upoznata sa objavom milijardera.

Mask ju je postavio nakon što je u nedelju uhapšen čovek koji je osumnjičen za planiranje atentata na Donalda Trampa, na njegovom golf terenu u Vest Palm Biču.

Iako je već poznato da podržava Trampa, Maska su na X-u kritikovali i levo i desno orijentisani korisnici. Dodali su da su zabrinuti da bi takve objave vlasnika X-a, koje čita više od 200 miliona korisnika, mogle da utiču na bezbednost demokratskih kandidata i izazovu stvarne napade na Bajdena ili Harisovu.

Mask je izbrisao objavu, ali ne na vreme, pošto ju je Tajna služba, zadužena da štiti sadašnje i bivše predsednike, potpredsednike i druge značajne zvaničnike, svakako primetila, prenosi Gardijan.

„Tajna služba je upoznata sa objavom Elona Maska. Istražujemo sve potencijalne pretnje koje postoje po zvaničnike koje štitimo“, izjavili su.

Portparol je odbio da precizira da li je agencija kontaktirala Maska, koji je u narednim objavama napisao da se šalio.

„Ispostavilo se da su vicevi MNOGO manje smešni ako ljudi ne znaju kontekst“, napisao je Mask.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.