Srpski glumac Sergej Trifunović tokom noći je uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku, preneli su hrvatski mediji, a potom je doveden u Opštinski prekršajni sud u Splitu na novo suđenje,

Prema saopštenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Trifunović je 10. septembra 2023. godine na društvenim mrežama objavio poruku u kojoj je oštro kritikovao i vređao splitske policajce. U objavi je tvrdio da su policajci iznudili više od hiljadu evra, pa je uvredljivim tonom komentarisao njihov izgled i ponašanje.

„Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi“, nastavljajući „Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu“, pisalo je u objavi.

Policija je ocenila da su ove izjave prekršile članove 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Republike Hrvatske, zbog čega je odlučeno da se protiv Trifunovića pokrene postupak.

Incident je dodatno eskalirao kada je Trifunović, kako se navodi, bio priveden na graničnom prelazu Bajakovo dok se vraćao iz Hrvatske. Nakon privođenja, prevezen je u Split gde je saslušan na „Općinskom prekršajnom sudu“.

Tokom ročišta, Trifunović je negirao krivicu, dok je policija zatražila kaznu zatvora od 30 dana zbog ozbiljnosti uvreda.

Detalji Incidenta 

Kako navode iz PU, Trifunović se sumnjiči da je u Splitu prošle godine počinio pet prekršaja, uključujući nepropisno ponašanje na plaži Kaštelet i uvredljive komentare na društvenim mrežama. Pored novčanih kazni koje je platio zbog neadekvatnog nadzora nad svojim psom Miletom, glumac je dodatno kažnjen zbog svojih uvredljivih komentara na društvenim mrežama.

Nakon što je dobio novčane kazne za svoje ponašanje, Trifunović je na svom Instagram profilu objavio uvredljiv komentar upućen splitskim policajcima. Policija je navela da su njegove izjave bile neprimerene i da su u suprotnosti sa zakonima Republike Hrvatske.

Otac Sergeja Trifunovića, glumac Tomislav Trifunović, izjavio je za N1 da je Sergej bio „na ničijoj zemlji“ kada su ga hrvatski službenici privedeni, naglašavajući da je njegov sin bio u fazi prelaska granice i nije zvanično ušao u Hrvatsku. Otac Sergeja Trifunovića naveo je da je glumac tokom privođenja bio lišen kontakta sa spoljnim svetom, uključujući i mogućnost da koristi telefon.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Trifunovićeva supruga Isidora Trifunović govorila je o policijskoj brutalnosti prilikom Trifunovićevog hapšenja na Bajakovu, Trifunović, ali on to nije danas spominjao na sudu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.