Među 23 priznanja za LG nalaze se dve zlatne, jedna srebrna i tri bronzane nagrade za izvrsnost u dizajnu

 

Kompanija LG Electronics (LG) učvrstila je svoju reputaciju u pogledu izvrsnosti u dizajnu osvojivši 23 nagrade na ovogodišnjoj međunarodnoj smotri International Design Excellence Awards (IDEA 2024). Među priznanjima se nalaze dve zlatne, jedna srebrna i tri bronzane nagrade, čime je LG još jednom potvrdio svoj status lidera u inovacijama u dizajnu.

 

Ovogodišnje nagrade su posebno značajne zbog toga što ističu posvećenost kompanije LG osmišljavanju dizajna koji, osim estetske privlačnosti, daju prioritet društvenoj vrednosti i održivosti. „LG Comfort Kit“, jedan od dobitnika zlatne nagrade, savršeno ilustruje ovaj pristup. Ovaj inkluzivni set dodataka osmišljen je tako da poboljša pristupačnost LG uređaja, čineći ih lakšim za korišćenje osobama svih uzrasta, polova i sposobnosti.

 

Comfort Kit sadrži sedam pažljivo dizajniranih dodataka, uključujući „Easy Handle“, koji omogućava korisnicima sa ograničenom snagom ili spretnošću da lako otvaraju i zatvaraju vrata uređaja provlačeći ruku kroz njega. „Easy Ball“ omogućava upravljanje točkićima uređaja dlanom, dok „Easy Hanger“ pojednostavljuje kačenje odeće na pokretne vešalice unutar LG Styler uređaja, što je posebno praktično za korisnike u invalidskim kolicima.

 

Ovi dodaci se besprekorno integrišu sa postojećim LG proizvodima, lako se postavljaju i skidaju, a dodatnu bezbednost pružaju zaobljene ivice. Osim toga, Easy Handle, Easy Ball i Easy Hanger izrađeni su od reciklirane plastike, čime LG još jednom pokazuje svoju posvećenost održivosti i cirkularnoj ekonomiji.

 

Druga zlatna nagrada pripala je „LG gram Fold“*, sklopivom laptopu koji kombinuje ultralagani dizajn i iskustvo velikog ekrana iz LG gram serije sa prilagodljivošću sklopivog ekrana. Zahvaljujući tankoj OLED tehnologiji, ovaj uređaj se može transformisati iz laptopa od 12 inča u tablet od 17 inča, sa optimizovanim korisničkim interfejsom i iskustvom za svaki režim korišćenja.

 

Na primer, kada je preklopljen poput knjige, ekran automatski prilagođava svoj odnos prikaza slike i orijentaciju. Korisnici mogu da crtaju olovkom za touch screen, podele ekran za obavljanje više zadataka odjednom ili aktiviraju virtuelnu tastaturu na donjem ekranu. Takođe, uređaj može da funkcioniše kao tradicionalni laptop sa bežičnom tastaturom. Mat staklena završna obrada omogućava vrhunski dodir, dok konstrukcija od legure magnezijuma obezbeđuje izdržljivost i prenosivost, sa težinom od samo 1.250 grama.

 

Uspeh kompanije LG na IDEA 2024 ne svodi se samo na ove dve zlatne nagrade. LG CineBeam Q prenosivi projektor osvojio je srebrnu nagradu zbog svoje sposobnosti da se uklopi u svaki prostor, pružajući maksimalnu prenosivost svojim kompaktnim dizajnom i ručicom koja se može rotirati za 360 stepeni. Bronzane nagrade dodeljene su LG Therma V R290 Monobloc toplotnoj pumpi, LG odvlaživaču vazduha sa dual inverter kompresorom i intuitivnom korisničkom iskustvu kada je reč o autonomnom servisnom robotu LG CLOi ServeBot, poznatom kao „LG CLOi UX 2.0“.

 

Robot LG CLOi UX 2.0 ima prilagodljiv ekran koji prilagođava veličinu fonta na osnovu udaljenosti korisnika od ekrana, a njegov status se jasno prenosi putem intuitivnih boja i pokreta. Ranije ove godine, LG CLOi ServeBot je takođe osvojio prestižne nagrade na Red Dot Design Award i Ergonomics Design Award, dodatno učvrstivši svoje liderstvo u dizajnu.

 

 

 

 

Osim ovih velikih priznanja, LG je dobio još 17 nagrada kao finalista za širok spektar proizvoda, uključujući monitore, klima-uređaje, veš-mašine, mašine za sušenje veša, ovlaživače vazduha, zvučnike, micro LED signage ekrane i softvere poput webOS UX, LG ThinQ UX i Sound UX.

„Ostajemo posvećeni stvaranju dizajna koji nisu samo veoma prefinjeni, već i inovativni i održivi, u skladu sa razvojem životnih stilova naših korisnika“, rekao je Hvang Sang-gul, rukovodilac Centra za upravljanje dizajnom u kompaniji LG Electronics.

 

* Proizvod je u prodaji samo u Južnoj Koreji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.