Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahtevao je danas od hrvatskih vlasti da što pre puste na slobodu glumca Sergeja Trifunovića, i da se državni organi u Republici Srbiji maksimalno angažuju i učine sve kako bi Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Srbiju.

Vučić je u objavi na instagramu istakao da je Sergej njegov politički protivnik, ali da je pre svega građanin Srbije i da je uhapšen daleko od hrvatske granice bez jasnog razloga.

„A, apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergija Trifunovića što pre puste na slobodu“, rekao je predsednik Srbije.

On se osvrnuo i na nedavni slučaj kada je hrvatska pevačica Severina zadržana na granici sa Srbijom, rekavši da ona nije pritvarana, hapšena, niti maltretirana, i da se zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja digla velika hajka.

„Isti ti iznutra i i spolja ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana, samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu“, naveo je Vučić.

Sergej Trifunović u noći između ponedeljka i utorka uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku, a potom je doveden u Opštinski prekršajni sud u Splitu na novo suđenje,

Prema saopštenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Trifunović je 10. septembra 2023. godine na društvenim mrežama objavio poruku u kojoj je oštro kritikovao i vređao splitske policajce. U objavi je tvrdio da su policajci iznudili više od hiljadu evra, pa je uvredljivim tonom komentarisao njihov izgled i ponašanje.

Policija je ocenila da su ove izjave prekršile članove 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Republike Hrvatske, zbog čega je odlučeno da se protiv Trifunovića pokrene postupak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.