Žene će trčati za pomoć ženama

 

Beogradski maraton u saradnji sa kompanijom dm drogerie markt organizovaće tradicionalnu i sve popularniju dm Žensku trku, koja će se održati na Adi Ciganliji u nedelju 6. oktobra. Trka u dužini od 7,7 kilometara oko Savskog jezera imaće svoje 17. izdanje i namenjena je ženama svih generacija. Kao i prethodnih godina, cilj je da se na ovaj način promoviše značaj fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao prevencije u očuvanju zdravlja, ali i druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju.

Povodom dm Ženske trke održana je konferencija za medije u hotelu Mona Plaza. Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija u kompaniji dm Srbija i Severna Makedonija, govorila je o uspešnoj saradnji na organizaciji dm Ženske trke:

„Kako je briga o ženskom zdravlju na vrhu liste naših prioriteta, mi u dm-u nastavljamo sa konkretnim inicijativama i aktivnostima kojima podržavamo jedna drugu. Ponosni smo što je naša kompanija četvrti put zaredom naslovni sponzor dm Ženske trke, koja je već postala tradicionalni događaj i svojevrsni simbol osnaživanja žena, sportskog duha i druženja za pamćenje. Zato pozivamo učesnice svih generacija da nam se pridruže u zajedničkom cilju, da pošaljemo važnu poruku o značaju fizičke aktivnosti i očuvanja sopstvenog zdravlja u svakom smislu. Ovogodišnja trka je u znaku naše kampanje protiv menstrualnog siromaštva, te nam je posebno drago što ćemo još jednom pokazati da zaista možemo sve kada se ujedinimo i podržimo one među nama kojima je pomoć najpotrebnija“, zaključila je Svetlana Jovanović Mitić.

Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona, još jednom je podsetio koliki značaj ima ova manifestacija.

„Tradicionalna dm Ženska trka je trkački događaj u organizaciji Beogradskog maratona na koji smo veoma ponosni, jer broj učesnica raste iz godine u godinu, što je jasan pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste. Ove godine će zahvaljujući angažovanju Fondacije ’Heroji Beogradskog maratona’, u saradnji s našim naslovnim sponzorom dm drogerie markt, dm Ženska trka poprimiti i humanitarni karakter. Žene će trčati za pomoć ženama, čime će pokazati svoju solidarnost, ali i uživati na stazi u jedinstvenom trkačkom ugođaju i lepom druženju. Kao priprema za dm Žensku trku 21. i 28. septembra s početkom u 9 časova na Adi Ciganliji biće održani javni treninzi, kako bi sve učesnice bile što spremnije za trku. Prijatelji dm Ženske trke su Grad Beograd i JP Ada Ciganlija i hvala im što će biti naši dobri domaćini u nedelju 6. oktobra na Adi Ciganliji“, istakao je Darko Habuš.

Posle konferencije za medije Fondacija Heroji Beogradskog maratona organizovala je u hotelu Mona Plaza humanitarni panel: ŽENSKO ZDRAVLJE U FOKUSU: SPORT, PREVENCIJA I INKLUZIJA ZA SVE.

Na panelu su bile zastupljene sledeće teme: Prevencija najčešćih trkačkih povreda kod žena, Psihosocijalni i zdravstveni aspekti motivacije žena za bavljenje trčanjem i društvena odgovornost, a o njima su govorili vodeći stručnjaci iz Srbije u ovim oblastima.

Kako je oktobar mesec u znaku borbe protiv karcinoma dojke, Fondacija Heroji Beogradskog maratona, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, obezbediće mamografske preglede tokom predstojećeg događaja.

Sve učesnice dm Ženske trke u učesničkom paketu dobijaju dri fit NIKE majicu, kao i poklone naslovnog sponzora dm, a nakon pređenih 7,7 km – na cilju ih očekuju medalje i osveženje. Sve učesnice očekuje bogat zabavni program i druženje već od 9 časova – zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i brojne druge aktivacije. Pozivamo sve dame koje se nisu prijavile za dm Žensku trku da to još uvek mogu da urade putem sajta Beogradskog maratona i pokažu solidarnost sa ženama kojima je pomoć potrebna.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.