Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je najmanje jedna osoba ubijena, a više od 100 ranjeno u sredu u eksploziji elektronskih uređaja u više regiona zemlje.

Eksplozije su usledile dan nakon što je u masovnoj eksploziji pejdžera koje su koristili članovi Hezbolaha poginulo najmanje 12 i ranjeno skoro 3.000 ljudi.

Više eksplozija odjeknulo je u sredu, a jedna i za vreme sahrane tri člana Hezbolaha i deteta koji su juče ubijeni u eksploziji pejdžera, javili su novinari Asošiejted presa na mestu događaja.

Gardijan je objavio snimak na kome se, kako pišu, prikazuje eksplozija za vreme sahrane borca Hezbolaha ubijenog u utorak u Bejrutu.

 

Na snimku, eksplozija se dešava negde na telu drugog pripadnika Hezbolaha, koji pada na zemlju, dok se gomila oko njega razbežala.

Svedok koji je bio na sahrani Hezbolaha u južnom predgrađu Bejruta opisao je za CNN haos koji je izbio kada su, kako mu je delovalo, voki-tokiji eksplodirali.

Svedok, koji iz bezbednosnih razloga ne može biti imenovan, rekao je da je čuo jak prasak, nakon čega je usledilo vrištanje.

Rekao je da je čovek kome je eksplodirao bežični uređaj bio sav u krvi i da su mu ruke raznesene.

Hezbolahova televizija Al Manar izvestila je o eksplozijama u više oblasti Libana, a jedan zvaničnik Hezbolaha rekao je za Asošijeted pres da su voki-tokiji koje je grupa koristila eksplodirali.

Zvaničnik je govorio pod uslovom da ostane anoniman jer nije imao ovlašćenje da razgovara sa medijima.

Libanski Crveni krst kaže da njegovi timovi reaguju na „višestruke eksplozije u različitim oblastima“, uključujući jug i istok zemlje.

Oko 30 timova hitne pomoći je raspoređeno, a više njih je u „visokoj pripravnosti i spremno da interveniše“, dodaje se.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.