Iako su ovo najveće top destinacije u Evropi, zbog kojih mnogi ljudi iz drugih delova sveta ulaze u avion da uživaju u lepotama raznih gradova, mnogi turisti ih smatraju najgorim gradovima za posetu i tvrde da se nikada ne bi vratili tamo.

Nakon što se na Reditu vodila rasprava o evropskim gradovima u koje se zaista ne isplati vraćati, nije trebalo dugo da izađu odgovori, ali i da se napravi lista koja je više nego zanimljiva.

Odgovori sugerišu da su neki popularni gradovi zapravo samo „zamka za turiste”. Evo o kojima je reč:

Bratislava, Slovačka

Uprkos impresivnom mostu sa vidikovcem, koji pomalo liči na NLO, Slovačka prestonica nije preterano impresionirala one koji su učestvovali u diskusiji na Reditu. Jedan komentar je bio da je to bio „najdosadniji grad u kojem je ikada bio“, dok je drugi korisnik napisao da „NLO most izgleda neobično, ali nije vredan posebnog putovanja“.

Ima i onih koji su komentarisali stanovnike Bratislave koji su im izgledali kao da im je „jako hladno, pa su bili pomalo ljuti ili potišteni“.

Milano, Italija

Možda je to modna prestonica Evrope, ali to ne znači da se dopao korisnicima Redita. „Nije me baš oduševio. Ne bih žurila da se vratim tamo, možda samo da prođem na putu do jezera”.

Venecija, Italija

Iako svake godine milioni i milioni turista dolaze iz celog sveta da prošetaju bajkovitom Venecijom, jednom korisniku Redita taj grad se nije baš dopao. „Nakon što sam tamo proveo pet dana, nemam potrebu da se ponovo vraćam. To je zaista neverovatno lep, jedinstven i arhitektonski umetnički grad, zbog čega mi je drago što sam ga video. Ali jednako je iritantno kretati se tamo, hrana nije tako dobra kao u drugim delovima Italije, i previše je „turistički lažnjak“ za mene“.

Oslo, Norveška

Iako je Norveška osvojila većinu, njihov glavni grad Oslo nije preterano impresionirao. „Iako sam veliki fan Norveške, u Oslu mi je bilo veoma dosadno. Bez interesantne arhitekture i ne nudi preterane mogućnosti. Ni priroda okolo nije spektakularna, posebno kada se uporedi sa drugim mestima u Norveškoj“, prenosi Tportal.

Barselona, Španija

Možda je to najpoznatija španska turistička destinacija, ali uprkos tome Barselona „nije za svakoga”. Jedan turista je napisao: „Prelep grad i neverovatna hrana, ali gomila uličnih prevaranata i džeparoša i stalno uznemiravanje ometali su putovanje.

Drugi korisnik Redita se složio sa njim, rekavši: „Dao sam mu dve šanse, ali se i dalje osećam isto. Preskupo, a osim toga, ne osećate se dobrodošli jer građani ne žele da vas sada vide u svom gradu. Ne mogu da ih krivim, jer je sve skupo, pa idite negde drugde u Španiji.

Bazel, Švajcarska

Smešten na obalama reke Rajne, Bazel nije impresionirao korisnika Lumpi-Rub-9125, koji je napisao: „Iako je pejzaž prelep, grad je veoma dosadan. To je kao mesto iz snova za penzionere.

Grad je mrtav posle 20 časova i nije dozvoljeno slušanje muzike u predgrađu posle 20 ili 21 sat. Osim toga, veoma je skupo i nemate šta da radite.“

Dablin, Irska

Jedna korisnica Redita nije bila previše impresionirana irskim draguljem: „Moderni Dablin je senka onoga što je nekada bio. Njegov šarm je sada toliko razvodnjen količinom kancelarijskih blokova i multinacionalnih korporacija da se ne razlikuje previše od toliko evropskih gradova.”

Nijedan Irac nije impresioniran Dablinom: „Ja sam Irac, živim u Irskoj i zaista mi se ne sviđa Dablin“.

Sanjate li o Dubrovniku? Ako poslušate korisnika po imenu Aukimines_minotaur, hrvatski biser je „prava noćna mora“. „Dosadno. Skupo. Osrednja hrana. Pun turista sa kruzera i turističkih vodiča sa zastavama. Lokalno stanovništvo tamo zapravo ne živi, a polovina lokacija iz ‘Igre prestola’ ne postoji jer su koristili animacije.“

Atina, Grčka

Glavni grad Grčke, kažu, nije vredan duže posete od vikend-putovanja. Prljavo, vruće, gužva, sve je preskupo i ima samo nekoliko zanimljivih mesta koje možete videti za par dana.

Andora la Velja, Andora

Glavni grad jedne od najmanjih evropskih zemalja nije ostavio mnogo utisaka na jednog korisnika Redita, koji je napisao: „Verovatno najdosadnije mesto na kome sam ikada bio, a bio sam na nekim zaista dosadnim mestima. Išli smo leti tako da nije bilo apsolutno ništa da radimo osim kupovine (duti free je sjajan ako želite da kupite skup sat ili nešto slično). Nema značajnih kulturnih znamenitosti, muzeja i arhitekture. Nije bilo čak ni otvorenih restorana do vremena španskog obroka (obično posle 21:00), a mi smo bili na jednodnevnom izletu.”

Firenca, Italija

Iako većina smatra da je Firenca jedna od najboljih evropskih kulturnih destinacija, razliku u mišljenjima pokazuje komentar korisnika Goin_Commando_: „Ponte Vekio je potpuno precenjena turistička zamka u Evropi. Pun je kioska koji prodaju zlato i onda… naiđete na njega. Davidov kip vredi videti. Možda pet minuta ako pokušate. Uživam u umetnosti, ali sve to možete videti na mreži, uključujući virtuelne obilaske.”

Brisel, Belgija

I na kraju, belgijska prestonica. Kueenielauren nije bila previše impresionirana Briselom: „Brisel. Mnogo smeća na ulicama, puno građevinskih radova svuda i puno prosjaka i lopova.” Drugi korisnik se složio sa ovim komentarom i dodao: „Osećao sam se nesigurno sve vreme i držao sam se samo nekoliko ulica u centru.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.