Orlović je naveo da je on izabrani dekan i da nije odstupio od ostavke podnete 8. juna, ali i da ima odgovornost samo prema Naučno-nastavnom veću jer ga je ono izabralo.

„Ja sam izabrani dekan. Nisam ni u jednom detalju odstupio od ostavke 8. juna. Osim što je mene izabralo Naučno-nastavno veće, i prema njima imam odgovornost, i moju odluku može da promeni veće, a dekan je na toj funkciji devet godina i on sa mnom ima problem da 1. oktobra ne dođem i ne zavirim u sve zloupotrebe i malverzacije koje radi“, izjavio je Orlović i dodao da je sednica Naučno-nastavnog veća zakazana za 26. septembar i da će poštovati svaku odluku.

Komentarišući spornu proceduru izbora dekana koja je sprovedena početkom juna, i zbog koje se i dovodi u pitanje njegov legitimitet kao dekana, Orlović je rekao da je zbog ostavki koje su članovi saveta podneli tih dana, savet brojao 22, a ne 27 članova, pa je samim tim, kako objašnjava Orlović, procedura ispoštovana.

„Što se tiče saveta, tog dana je podneto pet odstavki, iz redova onih su bili protiv mene, to znači da se radi o nepoštovanju Naučno-nastavnog veća“, objašnjava Orlović. „Oni su mogli da glasaju protiv ili da ne dođu. Ovako su urušili rad saveta koji se nije sastajao tri meseca. Pet ostavki je verifikovano i utvrđen je birački spisak koji nije više imao 27, nego 22 člana. Sekretarka fakulteta je pocepala pet glasačkih listića, što potvrđuje da je birački spisak iznosio 22, i 13 je većina“.

Orlović je naglasio da „nijednim svojim gestom niti izjavom nije postupio ni uradio ništa što nije u interesu fakulteta“.

„Ono što je za mene najvažnije je da sam izabran od Naučno-nastavnog veća i zaposlenih u nastavi. To ne može niko da spori. Procedura glasanja se ispituje, jer se radi o zloupotrebi dekana koji je nastojao da spreči izbor, da neovlašćeno saopšti rezultate izbora, proglasi sednicu nelegalnom i sprečava kolege da dođu na glasanje“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.