Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će RS izgubiti sve ako prihvati ultimatume Amerikanaca, ističući da će njeno rukovodstvo istrajati u odbrani srpskih interesa.

„Amerikanci razgrađuju RS već trideset godina putem nekih kvazireformi i na taj način sprečavaju njen ekonomski razvoj. Ako prihvatimo njihove ultimatume, onda ćemo izgubiti sve“, rekao je Dodik za televiziju Pink.

Ponovio je da je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit za njega „lažni visoki predstavnik“, kao i da se protiv njega pred Sudom BiH vodi politički proces, na osnovu izmena Krivičnog zakona BiH, koje je nametnuo Šmit.

Rekao je i da je BiH „neodrživa“, da se RS pokušava oduzeti imovina i nadležnosti, kao i da stranci u RS „traže podanike koji će klimnuti glavom, dok je s njim to ide drugačije“.

„Meni je najveći autoritet narod RS“, kazao je Dodik.

Najavio je da će ići na predstojeći samit BRIKS-a u Kazanju, koji će se održati od 22. do 24. oktobra.

„RS nema međunarodni kapacitet, ali za nas je veoma važno da u ovom kapacitetu možemo da budemo posmatrači tog skupa i deo tog ukupog ambijenta“, kazao je Dodik.

Dalje je naveo da će nastaviti da se sastaje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, dodavši da Putin od njega nikada nije ništa zahtevao niti ga je ucenjivao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.