Profesorka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Nevenka Žegarac preminula je juče u 56. godini, nakon kraće i teške bolesti, saopštio je fakultet.

Profesorka dr Nevenka Žegarac rođena je 1968. godine u Kruševcu. Višu školu za socijalne radnike u Beogradu završila je 1988. godine. Diplomirala je na Smeru za socijalni rad i socijalnu politiku na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu  1990. godine. Magistarsku tezu odbranila je 1996, a doktorsku tezu ,,Metode socijalnog rada u zaštiti dece od zlostavljanja i zanemarivanja” 2002. godine na istom fakultetu.

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu bila je angažovana od 1992. godine, najpre kao saradnica-demonstratorka pri Katedri za socijalni rad i socijalnu politiku, potom kao asistentkinja-pripravnica od 1994. godine, da bi dve godine kasnije postala asistentkinja. Godine 2002. postaje docentkinja, a zvanje vanredne profesorke Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu dobija 2007. godine. Za redovnu profesorku, dr Nevenka Žegarac, izabrana je 2012. godine.

Od 2019. do 2023. godine bila je predsednica Saveta Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Profesorka dr Nevenka Žegarac radila je kao socijalna radnica, aktivistkinja, predavačica, istraživačica i konsultantkinja u oblasti politike zaštite dece, razvoja socijalnih službi, razvoja i evaluacije usluga za decu i porodice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.