Na poslednjoj sednici Upravnog odbora, za novog predsednika Udruženja banaka Srbije na mandat  od dve godine, izabran je Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke i zamenik  predsednika Upravnog odbora UBS u prethodnom mandatu. 

Nikola Vuletić je predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke u Srbiji od 2021. godine. Više od 20  godina gradi uspešnu karijeru u bankarskom sektoru. Poseduje bogato iskustvo sticano  rukovođenjem u sektorima privrede, stanovništva i upravljanje rizicima, koje će u značajnoj meri  doprineti daljem uspešnom radu Udruženja, na unapređenju bankarskog sistema u našoj zemlji. 

Nikola je član Upravnog odbora Komore italijansko-srpskih privrednika, kao i Izvršnog odbora  Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu,  na smeru Međunarodni menadžment, a svoja stručna usavršavanja je nastavio na brojnim  internacionalnim programima. 

Pozicija zamenika predsednika Upravnog odbora UBS, na isti mandat, poverena je Darku Popoviću,  predsedniku Izvršnog odbora Banca Intesa. Darko je član Izvršnog odbora Banca Intesa više od 15  godina, a preko 20 godina sticao je iskustvo u različitim sektorima bankarstva i gradio uspešnu  karijeru.  

Dosadašnji predsednik Predrag Mihajlović, OTP banka Srbija, u dva mandata je predsedavao  Upravnim odborom UBS. Za to vreme Udruženje je sa Narodnom bankom Srbije i Ministarstvom  finansija učestvovalo u iznalaženju rešenja za mnoga kompleksna finansijska pitanja: krediti u  švajcarskim francima, bankarske naknade, funkcionisanje banaka u uslovima korone, što je doprinelo  unapređenju i stabilnosti bankarskog sektora naše zemlje. 

Novoizabrani predsednik i zamenik predsednika Upravnog odbora UBS dužnost će preuzeti 1.  oktobra. Udruženje banaka čestita na postavljenju na nove pozicije gospodinu Vuletiću i Popoviću, i  izražava zahvalnost gospodinu Mihajloviću na svom doprinosu u radu Udruženja u prethodna dva  mandata.  

Upravni odbor kao organ Udruženja banaka Srbije razmatra pitanja finansijskog i bankarskog sistema  i o tome daje mišljenja nadležnim organima, prati i analizira mere ekonomske, a posebno kreditno monetarne i poreske politike iz ugla njihovog uticaja na uslove poslovanja banaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.