Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je na događaju u Vašingtonu koji je imao za cilj borbu protiv antisemitizma da će, ako izgubi u novembru, „JevrejI izgubiti puno toga“.

Tramp je dodao da „nema smisla“ da Jevreji glasaju za demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris, i da svakom ko glasa za nju treba „pregledati glavu“.

Rekao je da bi za njega trebalo da glasa 100 odsto jevrejskih birača, dodajući da će se, ne domogne li se on Bele kuće, „dogoditi mnogo loših stvari“, te da će Izrael biti iskorenjen.

On je naveo da će se, ako ne pobedi na izborima, „dogoditi mnogo loših stvari“ i upozorio da će Izrael biti „iskorenjen“.

„Budite pametni. Ovde je antisemitizam dostigao veoma visok i opasan nivo“, rekao je Tramp.

Bivši predsednik SAD izjavio da planira da deportuje „strane simpatizere džihada i pristalice Hamasa“ i naglasio da će vratiti zabranu ulaska u SAD iz određenog broja zemalja sa muslimanskom većinom.

„Izbacićemo ih iz naše zemlje. Zabraniću preseljenje izbeglica iz terorističkih područja poput Pojasa Gaze, a mi ćemo zatvoriti našu granicu i vratiti zabranu putovanja“, istakao je Tramp.

Morgan Finkelštajn, portparol predizbornog štaba Kamale Haris, optužio je Trampa za omalovažavanje Jevreja i upotrebu antisemitskog jezika i rekao da će se okrenuti protiv Izraela kako bi podržao svoje lične interese.

„Potpredsednica je bila neverovatno jasna: ona je doživotno podržavala državu Izrael kao sigurnu, demokratsku domovinu za jevrejski narod“, rekao je Finkelštajn. Prema njegovim rečima, ona je nepokolebljivo posvećena bezbednosti Izraela i uvek će se zalagati za njegovo pravo da se brani. „Ona se, takođe, čvrsto zalaže protiv antisemitizma u zemlji i inostranstvu i to se neće promeniti ni kada postane predsednica“, istakao je Finkelštajn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.