Hrvatski pisac i novinar Ante Tomić izjavio je da je nedavno hapšenje glumca Sergeja Trifunovića na ulazu u Hrvatsku „nešto što nije zaslužio.

„Šta god ja mislio o njemu, ovo je državni čin nasilja prema pojedincu“, istakao je Tomić.

Podećamo, Trifunović je 16. septembra uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo na ulazu u Hrvatsku, a potom odvezen u Split, gde je saslušan. Hrvatska policija potvrdila je da je Trifunović uhapšen zbog vređanja i omalovažanja policijskih službenika te zemlje u objavi na društvenoj mreži 10. septembra prošle godine.

Ante Tomic je, podsetimo, 13. septembra prošle godine u tekstu „Sve je ovo Sergej zaslužio“ napisao: Kad sam čuo za zabranu, priznajem, bio sam osupnut. Činilo mi se kako je to nepravedno. Kako je kazna daleko preteška za prekršaj, ali empatija za Trifunovića brzo me je napustila kad je on uzvratio drugom, još gorom instagramskom objavom. U međuvremenu je to obrisao, ali znaš i sam, na internetu nikad ništa zaista ne nestane. Dakle, kad je naš poznati glumac udario po Francetiću i crnim uniformama, sve i jedna neugodnost koju je doživio, i u Splitu i na graničnom prijelazu kasnije, činila mi seopravdana. Sve je on to pošteno zaslužio.

„Ovo sad nije zaslužio, Ovo je baš užasno“, rekao je Tomić za Novi dan na N1. „Kao građanin Hrvtaske osećam se besno i osramoćeno. Takvo maltretiranje je naprosto skandalozno“, naveo je Tomić istakavši da se i njemu dogodilo da bude zadržan na granici četiri sata, uz podsećanje i na zadržavanje hrvatske pevačice Severine Vučković na prelazu Batrovci.

Urednik Danas Draža Petrović saglasan je da ovo što se dešavalo Sergeju Trifunoviću „stvarno liči na iživljavanje i državno maltretiranje jednog glumca“.

„Zbog objave su ga sprovodili teatralno od Bajakova do Splita. Sve to je delovalo ne kao isterivanje pravde nego inata, sile prema Sergeju“, smatra Petrović.

Za glumca kaže da je impulsivan tip, ali da nije zaslužio ovakvu vrstu maltretiranja.

Osvrnuo se i na slučajeve zadržavanja hrvatske pevačice Severine na Batrovcima, i Feđe Štukana na beogradskom aerodromu, ocenjujući da se i tu radi o „naprednjačko-vulinovskom inaćenju“.

Pravljenje spiskova ljudi koji su protivnici države su, prema oceni Petrovića, „cirkusijada koja je klasična za režim na vlasti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.