Komentarišući nedavno hapšenje i presudu koju je dobio u Hrvatskoj, glumac Sergej Trifunović rekao je da ne želi da njegov slučaj postane „borba za potpirivanje nacionalista“ i da je divno što je predsednik Aleksandar Vučić stao uz njega, ali da bi tako trebalo da stane uz svakog građanina Srbije.

„Više sam puta hapšen nego Toni Soprano. Njega je FBI hapsio tri puta, dok sam ja u Splitu samo uhapšen četiri puta“, rekao je Sergej za televiziju K1.

On je istakao da bi vlasti trebalo da prestanu da prebacuju odgovornost jedna na drugu i da bi i jedni i drugi najpre trebalo da pogledaju sebe.

„Ono što najviše treba izbegavati je rečenica koju sam čuo milion puta: ‘A oni’. Tako se odgovornost prebacuje na drugu stranu“, rekao je srpski glumac.

Trifunović se potom zahvalio ambasadi Srbije u Zagrebu, i prokomentarisao Vučićevu objavu na instagramu preko koje mu je predsednik uputio reči podrške.

„Divno je što je predsednik Vučić stao uz mene, ali mislim da treba tako da stane uz svakog građana u svojoj zemlji. Još jednom želim zahvaliti našoj ambasadi i ambasadorki Jeleni Milić u Zagrebu. Bili su uz mene sve vreme, a konzul je čak došao i na suđenje. Međutim, ovo ne sme da postati borba za potpirivanje nacionalista. Moramo da gledamo i kako se mi ponašamo, a ne da se takmičimo ko je gori“, zaključio je Sergej.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.