Prošlo je tri decenije od kad je Rejčel Gring pobegla sa svog venčanja, i pomalo izgubljena, u beloj venčanici ušla u Central Perk kafić gde je započeo njen novi život sa ljudima koji će postati njena nova porodica.

Pre tačno trideset godina emitovana je prva epizoda serije Prijatelji, koja živi i danas kroz naše male ekrane i filmske platforme. Bez obzira na to koliko smo ovu seriji ponovo gledali i na to što znamo skoro svaku repliku i šalu napamet, oni i nakon tri decenije uspevaju da nas nasmeju.

Serija je trajala 10 godina, tačnije 10 sezona, a glumci su tokom snimanja serije postali veliki prijatelji i privatno.

Serija Prijatelji je prvobitno trebala da se zove Insomnia Cafe, pored mnogo drugih radnih naziva

Početkom 1990-ih, kokreatori Prijatelja Dejvid Krejn i Marta Kaufman napisali su predlog na sedam stranica za novi sitkom pod nazivom Insomnia Cafe. Pored drugačijeg naslova, sama radnja je bila prilično drugačija od onoga što je postalo poznato kao Prijatelji. Na primer, Ros i Rejčel nisu bili ključna veza; umesto toga, Džoi i Monika su trebalo da budu ljubavni par.

Nakon što je NBC kupio pilot, naslov je postao Friends Like Us. Predsednik NBC Voren Litlfild smislio je još jedan naslov koji je takođe razmatran, Across the Hall. Dok su snimili pilot epizodu, naslov je ponovo promenjn u Six of One. Kada je emisija premijerno prikazana 22. septembra 1994. godine, konačno su se dogovorili oko jednostavnog –  Prijatelje.

Uloga Rosa Gelera napisana je za Dejvida Švimera.

Eric McCormack (najpoznatiji kao Vill iz serije Will & Grace) jednom prilikom je rekao da je bio na audiciji „dva ili tri puta“ za ulogu Rosa. Ali, izvršni producent Kevin Bright je ranije radio sa Švimerom, tako da su pisci već razvijali Rosov lik za Švimera.

U uvodnoj špici „The One After Vegas“, svi su dobili prezime „Arquette“

Ova epizoda je bila prva u šestoj sezoni. To je takođe bila prva epizoda nakon što se Kortni Koks udala za Dejvida Arketa. U špici, njeno ime je promenjeno u „Korti Koks Arquette“, a ostali članovi glumačke ekipe su ispratili njen primer sa novim imenima poput „Jennifer Aniston Arquette“, „Lisa Kudrow Arquette“ i tako dalje. Epizoda je posvećena: „Za Kortni i Dejvida, koji su se venčali. (Par se razveo 2013.)

Brus Vilis se besplatno pojavio u seriji nakon što je izgubio opkladu od Perija

Dok su snimali The Whole Nine Yards, Brus Vilis i Metju Peri ušli su malu raspravu. Peri je verovao da će film biti broj jedan na blagajnama prvog vikenda, ali Vilis se nije složio. Tako je pala opklada. U februaru 2000. film je bio broj jedan. Nakon što je izgubio opkladu, Vilis je trebalo da se pojavi u seriji Prijatelji kao tata Rosove devojke. Kao rezultat opklade, morao je da donira svoju zaradu za gostovanje u dobrotvorne svrhe.

Džoijeva statua belog psa zapravo pripada Dženifer Aniston

Skulptura belog psa, po imenu Pat, je bila  poklon za Dženifer Aniston za sreću kada je počinjala da se bavi glumom. Pat the dog očigledno je Dženifer doneo dosta uloga, ali je ujedno i postao simbol ove serije.

Koliki ste zapravo poznavalac i fan serije Prijatelji možete proveriti ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.