Kir Starmer je pretrpeo nagli pad ličnog rejtinga od pobede na izborima, prema novoj anketi za Observer koja je usledila uoči njegove prve laburističke konferencije kao premijera.

Najnovija anketa Opinium otkriva da je Starmerov rejting pao ispod onog kod lidera Torijevaca Rišija Sunaka, pretrpevši ogroman pad od 45 poena od jula. Dok 24% glasača odobrava posao koji radi, 50% ne odobrava, što mu daje neto ocenu od -26%. Sunakov neto rejting je za jedan bod bolji.

Izgleda da je „honeymoon“ faza nove vlade završena. Skoro polovina javnosti (45%) sada ima negativniji stav o Starmeru i laburistima otkako su stupili na dužnost. Međutim, ipak se prethodna vlada konzervativaza smatra najvećim krivcem za izazove sa kojima se suočava novi saziv vlade, piše Gardijan.

U zabrinjavajućoj proceni prvih meseci vlade, samo 27% misli da je do sada bila uspešna, dok 57% misli da nije bila uspešna. Čak trećina (32%) onih koji su glasali za laburiste na prošlim izborima smatra da vlada nije uspela u prva dva meseca. Smatra se da se radna snaga previše fokusira na fiskalni položaj vlade kada javnost želi da se fokusira na rast ekonomije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.