Belgrade Wine Week šesti put u Beograd donosi festivalsku atmosferu inspirisanu vinom. Tradicionalno, u poslednjoj nedelji septembra, publiku očekuje spektar zanimljivih vinskih događaja, kao i specijalne akcije za kupovinu i degustacije vina u vinotekama, barovima i restoranima. U središtu ovogodišnjeg Belgrade Wine Weeka naći će se manje formalni događaji, poput vinskih žurki i matinea na atraktivnim gradskim lokacijama, ali i ekskluzivne wine & dine radionice, degustacije, izložbe vina. Fokus festivala Belgrade Wine Week 2024 biće i na promociji malih domaćih vinskih podruma, kao i čitave domaće vinske scene.

Redakcija NEDELJNIKA pripremila je kratki vodič kroz događaje koje ne smete da propustite na ovogodišnjem Belgrade Wine Weeku!

Belgrade Wine WeekDalibor Danilović

Španska noć: Manak u gostima

Pinecone bar, poznat po velikom izboru koktela, ugostiće ljubitelje španskih vina i umetnosti. Poseban program posvećen španskoj muzici i poeziji, dodatno će upotpuniti nesvakidašnju atmosferu Pinecone bara, a tokom degustacije Lorkinu poeziju će recitovati dramski umetnik Nenad Utješinović. Dobro došli na nezaboravno veče, puno vina, kulture i dobrog društva!

Vreme: 26.9.2024. od 20h

Mesto: Pinecone bar

Wine Platz Fest

Najuzbudljiviji događaj ovogodišnjeg Belgrade Wine Weeka, na kojem će publika, zajedno sa svojim omiljenim vinarijama, proslaviti šestu Beogradsku nedelju vina. Posetioce Dorćol platza očekuje atraktivan vinski program, kao i brojna gastronomska, muzička i druga iznenađenja. Ulaznice za Wine Platz Fest biće dostupne na dan događaja na samoj lokaciji.

Vreme: 29.9.2024. od 19h

Mesto: Dorćol Platz

Radionica Slikaj i Cirkaj 

Date night, but make it FUN! Umešajte prste u platno svog para! Platna se među parovima menjaju na svakih 10 minuta. Stvarajte zajedno umetnička dela koja će krasiti vaš kutak i služiti kao podsetnik na nezaboravno veče! Za učešće nije potrebno prethodno iskustvo, a sav materijal za slikanje je obezbeđen. Uz obaveznu rezervaciju, dobijate i dva kupona za piće, koja možete iskoristiti tokom trajanja radionice.

Vreme: 28.9.2024. od 16h

Mesto: Slikaj i Cirkaj kutak

Hagn degustacija

Ne propustite degustaciju četiri posebna vina vinarije Hagn iz Mailberga u Austriji u Vino bar & shopu. Degustacija je besplatna uz obaveznu rezervaciju, a po njenom završetku, uživanje u Hagn vinima biće moguće po promotivnim cenama Vino bar & shopa.

Vreme: 27.9.2024. od 19h 

Mesto: Vino bar & shop

Luda Mara u Tannin wine bistrou

Luda Mara ovog puta luduje u Gastrošoru, u Tannin wine bistrou! Ekipa vinarije Tikveš prirediće veče za pamćenje u impresivnom party ambijentu ovog vinskog bara koji će ugostiti liniju Luda Mara. Očekuje vas ekskluzivna vinska žurka, kao i Luda Mara po ludo dobrim cenama.

Vreme: 27.9.2024. od 21h
Mesto: Tannin wine bistro

Španska vina u srcu grada

Manifestacija Španska vina u srcu grada tradicionalno se održava u okviru festivala, a centralni deo ovogodišnje španske vinske nedelje biće raznovrsne tematske radionice i degustacije inspirisane vinima Španije. Takođe, vina izabranih španskih vinarija naći će se na specijalnim popustima, ponudi na čašu u gradskim vinotekama, prodavnicama pića, vinskim barovima i restoranima.

Vreme: Tokom  trajanja festivala

Mesto: više lokacija ˗ spisak pronađite na zvaničnom sajtu

Promocija „ženskih“ vinarija u vinoteci OURS 

Ovaj događaj slavi doprinos žena vinskoj industriji kroz ponudu delikatnih i moćnih vina iz domaćih vinarija u kojima glavnu reč vode upravo žene. OURS ekipa izabrala je tri vinarije: Mira, Alhemija i 100 žena, a njihove etikete tokom trajanja festivala biće na popustu od 10%. 

Vreme: tokom celog festivala

Mesto: OURS  vinoteka & rakija shop

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.