Nakon što je Šon „Didi“ Kombs uhapšen i optužnica protiv njega otkrivena javnosti, slušanost njegove muzike zabeležila je visoki skok.

Agenccija za podatke i analitiku Luminate objavilaje da muzika spomenutig repera imala porast od 18,3% u strimovima u nedelji kada je uhapšen,

Džordž Hauard, ugledni profesor menadžmenta muzičkog poslovanja na Berkli koledžu za muziku, rekao je da nije iznenađen povećanjem, jer po njegovom mjšljenju to funkcioniše slično kao Gugl pretraga, prenosi Gardijan.

„Ljudi se jednostavno pitaju, kako zvuči muzika čoveka koji je počinio zločine za koje je optužen“, navodi on.

Takođe dodaje da, zbog mnogobrojnih poslovnih poduhvata, Šon „Didi“ Kombsa javnost pre doživljava kao biznismena nego muzičara.

Povećanje broja strimova nakon hapšenja i optužbi nije neuobičajeno. Nakon što je dokumentarni film o R Keliju optužio R&B pevača za seksualno zlostavljanje žena i maloletnih devojčica, njegov broj strimova se skoro udvostručio.

Kombs je optužen za federalnu trgovinu ljudima i reketiranje, a optužnica, u kojoj su detalji iz 2008. godine, tereti ga da je godinama zlostavljao, pretio i primoravao žene na seksualne radnje.

On se izjasnio da nije kriv po optužbama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.