Poslanik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je danas na sednici da neće glasati za rebalans budžeta, ali da će glasati za Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Razlog za takav stav prema rebalansu budžeta, kako kaže, nalazi u tome što nema povećanja plata prosvetnim i zdravstvenim radnicima, besplatnih udžbenika za sve đake, pomoći starijim osobama bez primanja i ulaganja u poljoprivredu i energetiku.

Sa druge strane, na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta za 2024. godinu, rekao je dodatno izdvajanje za porodice sa decom dobra inicijativa kojoj će on dati podršku.

„U Beogradu je povećan broj novorođenčadi kada sam bio gradonačelik finansijskim merama, zatim punim iznosom za trudničko bolovanje, bebi paketima, izgradnjom obdaništa i besplatnim udžbenicima. Najveći uticaj je imala odluka o finansiranju vantelesne oplodnje“, rekao je Đilas.

Nešto ranije danas, Đilas je govorio o farmerkama predsednika Vučića, navodeći da koštaju 1.800 dolara.

„Na ovoj slici se vidi da je predsednik iz fundusa uzeo farmerke koje nose ruski tajkuni i koje koštaju 1.800 dolara, preko 200.000 dinara. Ne pitam vas da mi kažete sa koje stavke u budžetu su plaćene, pitam vas da li zaista mislite, gospodo, da je moralno da predsednik države nosi farmerke koje koštaju kao dve nastvaničke plate u Srbiji“, rekao je Đilas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.