Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjaluci premijera Srbije Miloša Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti, navodeći da je njegova vlada nastavila da razvija odnose dve strane na najvišem nivou.

„Čast mi je što ovo visoko odlikovanje ide u prave ruke. Vučević je pravi prijatelj Republike Srpske i odan pripadnik srpskog naroda koji se bori za afirmaciju i prava svog naroda“, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da je danas „poseban dan“ – 18. godišnjica potpisivanja Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije, i dodao da taj dokument „ne predstavlja ništa ako nije ispunjen sadržajem“.

„Pod vođstvom Vučevića, Vlada Srbije je nastavila da razvija naše odnose na najvišem nivou, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim vezama“, kazao je Dodik.

Vučević je zahvalio Dodiku na uručenom oredenu, navodeći da je to veliko priznanje ne samo za njega, već i za ceo Vučićev tim.

„Verujem da ćemo, uz sve izazove koji su pred nama, biti mudri, racionalni i strpljivi, da ćemo sačuvati Srbiju i Republiku Srpsku. Prirodno je da sarađujemo, mi smo jedan narod, prošlost nam je zajednička i imamo pravo da delimo zajedničku budućnost“, rekao je Vučević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.