Serbia Fashion Week 2024: Povezivanje s modnom prestonicom – Saradnja s Paris Fashion Weekom i dolazak francuskih dizajnera

 

Serbia Fashion Week, najznačajniji modni događaj u regionu, održaće se od 9. do 14. oktobra u Novom Sadu. Ove godine festival donosi posebnu dimenziju, predstavljajući saradnju s prestižnim Paris Fashion Weekom, čime se nastavlja uspešno povezivanje domaće modne scene s globalnim tokovima. U okviru ove saradnje, u Srbiju stižu renomirani francuski dizajneri, koji će svojim prisustvom i kolekcijama dodatno unaprediti značaj ovog događaja na međunarodnom nivou.

 

Da li smo u potpunosti svesni koliko ovo znači za domaću modu? Da li razumemo potencijal koji ovaj trenutak donosi za našu zemlju, kulturu i kreativne industrije? Šta ovo učešće znači za poslovne prilike i „meku moć“ Srbije na svetskoj sceni? Na ova pitanja odgovore će dati vodeći modni stručnjaci, domaći i međunarodni, na ekskluzivnom panelu Srbija fashion week-a.

 

U revijalnom delu programa, pored domaćih dizajnera, biće predstavljene kreacije vodećih svetskih modnih kreatora. Ove godine poseban akcenat je stavljen na promociju internacionalne saradnje, uz učešće dizajnera iz Francuske, Afrike, Azije, Amerike Grčke kao i  regiona. Publika će imati priliku da vidi najnovije modne trendove, inovacije u oblasti održive mode, kao i spoj tradicionalnog i modernog u jedinstvenim kolekcijama.

 

 

Foto: Aleksandar_Bircanin

 

 

George Styler – povratak kralja trikotaže na domaću modnu scenu

 

Jedan od najočekivanijih događaja ove godine je revija poznatog dizajnera Georgea Stylera. Nakon devet godina pauze, Styler se vraća domaćoj publici s kolekcijom koja kombinuje multikulturalne elemente s balkanskim etno motivima. Kroz svoje kreacije od trikotaže, džinsa i 3D materijala, Styler spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, kreirajući jedinstvenu modu koja govori sve svetske jezike. Njegove kreacije nosile su svetske zvezde poput Nicki Minaj, Rite Ore i Gwen Stefani, a sada će domaća publika imati priliku da vidi kolekciju koja je oduševila svet.

 

Afrikanski dizajneri – bogatstvo kulturne raznolikosti

 

Serbia Fashion Week 2024 će po prvi put ugostiti dizajnere afričkog porekla kroz saradnju s Annual Show Association. Njihova misija je promocija stilista i modela afričkog porekla, a ovogodišnje predstavljanje doneće bogatstvo afričke kulturne raznolikosti.

 

Eric Tibusch – Haute Couture na visokom nivou

 

Francuski dizajner Eric Tibusch, poznat po svom jedinstvenom stilu i virtuozi modnog stvaralaštva, predstavljaće svoju novu kolekciju na Serbia Fashion Weeku. Tibusch, koji je karijeru gradio u prestižnim modnim kućama poput Jean-Paul Gaultiera, svojim kreacijama redefiniše Haute Couture, spajajući nesvakidašnji glamur s modernim modnim izričajem. Njegove kreacije nosile su brojne svetske zvezde, uključujući Josiane Balasko, Jermaine Jacksona i Michelle Rodriguez.

 

Sanja Veličković – održiva moda i kolekcija KONTRAST

 

Slovenacka dizajnerka Sanja Veličković predstaviće svoju kolekciju „KONTRAST“, inspirisanu modnim skicama i osnovnim likovnim elementima poput crte i boje. Kolekcija, kreirana u kombinaciji crne, bele i crvene boje, donosi snažan vizuelni utisak kroz smelu i elegantnu odeću. Fokus Sanje Veličković je na održivoj modi i prirodnim materijalima, čime doprinosi aktuelnim svetskim trendovima.

 

Grčki brend SKiN iT – Ultramuses kolekcija

 

Grčka dizajnerka Georgia Chioni, poznata po eksperimentisanju na granici mode i umetnosti, predstaviće svoju kolekciju „Ultramuses“ inspirisanu grčkom mitologijom i Devet Muza – zaštitnica umetnosti. Kao pionir održive i cirkularne mode, Chioni koristi ovu kolekciju da prikaže kako se mitološke figure mogu pojaviti u savremenom svetu kroz kreativnu modnu viziju.

 

Etno brend TaYa – spoj tradicije i inovacije

 

TaYa, brend inspirisan slavonskom prošlošću i šokačkom narodnom nošnjom, doneće modernu interpretaciju tradicionalnih krojeva i materijala. Svaki komad ovog brenda nosi duh autentične kulture, obogaćene inovativnim i maštovitim pristupom savremenoj modi.

 

 

Foto: Sabanchiev_Oleg

 

 

Serbia Fashion Week 2024 obeležiće spoj tradicije, inovacija i internacionalne saradnje. Program obuhvata brojne modne revije, izložbe, panel diskusije i edukativne radionice, uz poseban fokus na održivu modu i umetničke vizije koje pomeraju granice dizajna. Novi Sad će tokom ovih dana biti centar modne umetnosti, okupljajući na jednom mestu vodeće modne profesionalce i ljubitelje mode iz celog sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.