Stivi Niks objavio je novi singl The Lighthouse, inspirisan borbom za vraćanje prava na abortus u SAD.

Snažna rok pesma inspirisana je odlukom vrhovnog suda iz 2022. godine da poništi presudu Roe v Wade iz 1973. da Amerikanci imaju ustavno pravo na abortus.

„Jednog jutra gledala sam vesti na TV-u i izvesna voditeljka je rekla nešto što je izgledalo kao da obraća direktno meni – objašnjavajući šta će značiti gubitak Roe v Wade. Napisala sam pesmu sledećeg jutra i snimila je istu noć“, objasnila je Stivi Niks kako je nastala njena nova pesma, piše Gardijan.

Na toj pesmi radi već dve godine i smatra da je ovo možda najvažnija stvar do sada u njenoj karijeri i da je to njen način da se „zauzme za sve žene u Americi i njihove ćerke i unuke“. Dodala je da je ova pesma „himna“.

The Lighthouse je objavljena usred predizborne kampanje u Americi, gde je pitanje abortusa i pristup abortusu jedan od važnih pitanja.

Tramp je postavio sudije Vrhovnog suda koji su poništili Roe v Wade, na šta je prema njegovim rečima bio jako ponosan: „Posle 50 godina neuspeha uspeo sam da ubijem Roe v Wade“, rekao je u maju. U avgustu je rekao da se „ne kaje“ zbog sudske odluke.

Kamala Haris je više puta kritikovala Trampa po tom pitanju.

Pošto je zakon o abortusu sada odlučen na državnom nivou, 14 država je zabranilo abortus, a još 11 ga definiše kao „neprijateljskim“. Istraživanje koje je ovog meseca objavilo Unapredjenje novih standarda u reproduktivnom zdravlju pokazalo je da su lekari primorani da pruže nestandardnu negu tako što teraju žene da imaju neodrživu trudnoću do punog termina.

Iako njena nova pesma svkako zamera Trampu i njegovoj kampanji, Stivi Niks nije podržala Kamalu Haris na ovim izborima. Umesto toga, pozvala je ljude da se registruju za glasanje, a u nedavnoj objavi na Instagramu aludirala je na odluku Tejlor Svift da podrži Kamalu Haris:

„Kao što je moja prijateljica Tejlor Svift već napisala, sada je vreme da izaberemo kandidata koji će govoriti u naše ime i deliti naša uverenja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.