Jedna od najvećih i najzabavnijih evropskih manifestacija – Evropska noć istraživača biće održana u petak, 27. septembra širom Srbije.

Upravo tad, vrata znanja i čarolije, od 16 do 22 sata, otvoriće i Prirodnjački muzej u Beogradu – u Galeriji na Kalemegdanu, deca i mladi imaće priliku da se upoznaju sa fascinantnim svetom prirode kroz interaktivnu radionicu „Minerali na putu“, kroz koju će istražiti uzbudljivi svet minerala i to u skladu sa ovogodišnjom temom manifestacije „Nauka na putu“.

Ovo će biti sjajna prilika i da publika pogleda novu izložbu „Mineralna blaga Jugoslavije: primerci iz poklon zbirke Josipa Broza Tita“. Ova zbirka minerala, deo je kolekcije Muzeja Jugoslavije, i broji čak 850 primeraka ruda koje je Josip Broz primio kao poklon od različitih darodavaca, stranih državnika i delegacija.

Druga lokacija biće u BIG šoping centru gde vas čekaju muzejski eksponati koji pričaju priče o našem prirodnom nasleđu i gde je svaki predmet prožet istorijom i naučnim znanjem koje će publiku inspirisati da zavoli prirodu još više.

Evropska noć istraživača istovremeno se održava u preko 400 gradova u 23 zemlje Evrope pod pokroviteljstvom Evropske komisije a u Srbiju donosi nove interaktivne radionice, zapanjujuća saznanja, naučne izazove a sve to – kako drugačije nego kroz zabavu! Kao i svake godine, program će biti potpuno besplatan za sve posetioce i prilagođeni su svim uzrastima tako da vam predznanje nije potrebno.
Fanstastična prilika za zaljubljenike u nauku da postave pitanja, zarone u svet istraživanja, dok deca uče kroz igru i možda čak pronađu inspiraciju za svoj budući poziv.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.