Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zatražila je danas u parlamentu da joj se Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak) izvini ako dokaže da nije vlasnik vile u kojoj stanuje, ali je Jovanović rekao da je te podatke našao na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Ona je, na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta za 2024. rekla da se juče dogovorila sa Jovanovićem da ako dokaže da govori laži da će se izviniti.

„Dogovorili smo se da ako dokažem da nisam vlasnik vile koju zovete Jovankinom da ćete se izviniti„, rekla je Brnabić.

Obraćajući se poslanicima Jovanović je rekao da Brnabić nije vlasnik Jovankine vile, ali jeste stana od 375 kvadrata stana na Dedinju.

„375 metara kvadratnih stana na Dedinju. Je l’ na Dedinju? Na Dedinju. Pa naravno, nije u Žarkovu. Nećete kod mene doći u Žarkovu da živite. Nego na Dedinju. Ni manje, ni više, stvarno. Znači, ja vas sada pitam odakle vam pare za to? Odgovorite građanima“, rekao je Ćuta.

Predsednica skupštine nakon što Jovanovićevog obraćanja rekla je da „nije čula da se Jovanović izvinio, čime je građanima pokazao kakvi su to ljudi“.

„Nisam čula da ste se izvinili, to su takvi ljudi, izvinjenje mi sada i ne treba, hvala što ste građanima pokazali kakvi ste“, rekla je Brnabić.

Jovanović je potom izvinjenje uputio pokojnoj Jovanki Broz.

„Da, ja se izvinjavam pokojnoj Jovanki Broz što smo dozvolili da ovako nešto (misleći na Brnabić) živi u njenoj kući“, rekao je Jovanović, nakon čega su poslanici vlasti počeli da prave buku.

On je doddao da su podaci o imovini javni i da su dostupni u Agenciji za sprečavanje korupcije.

Brnabić je rekla da je pre ulaska u politiku, dok je radila u privatnoj firmi, kupila stan na 30 godina na kredit i auto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.