Izraelska vojska je jutros rano pogodila više desetina ciljeva islamističkog pokreta Hezbolah u regionu Beka u Libanu, a libanski izvori su saopštili da su četiri osobe poginule u centru glavnog grada Bejruta. „Borbeni avioni vazduhoplovstva gađali su desetine ciljeva terorističke organizacije Hezbolah u regionu Beka u Libanu“, naveo je portparol izraelske Civilne odbrane na Telegramu.

On je dodao da su gađane „desetine lansera i zgrada u kojima je skladišteno oružje“, kao i da će Izrael nastaviti intenzivne napade na vojne kapacitete i infrastrukturu Hezbolaha u Libanu.

Libanski bezbednosni izvor rekao da su najmanje četiri osobe ubijene danas u izraelskom napadu dronom u Bejrutu, prvom u centru libanskog glavnog grada od napada palestinskog Hamasa u Izraelu 7. oktobra prošle godine.

U izraelskim napadima juče je poginulo najmanje 105, a povređeno 359 osoba, saopštilo je libansko ministarstvo zdravlja.

Proiranski Hezbolah je počeo da ispaljuje rakete na sever Izraela 8. oktobra, u znak podrške Hamasu koji ratuje protiv Izraela u Pojasu Gaze.

Izraelska vojska je intenzivirala bombardovanja u Libanu 23. septembra da bi omogućila povratak raseljenih u severni Izrael.

Libanski premijer Nadžib Mikati izjavio je da skoro milion ljudi napustilo svoje domove i pobeglo od izraelskih bombardovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.