Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je Iran „napravio veliku grešku“ i da će „platiti“ za lansiranje raketnog napada na tu zemlju u utorak.

„Iran je večeras ponovo napao Izrael stotinama projektila. Ovaj napad nije uspeo. To je osujećeno zahvaljujući izraelskom sistemu protivvazdušne odbrane, koji je najnapredniji na svetu“, rekao je Netanjahu nakon sastanka sa svojim kabinetom za političku bezbednost, u video snimku koji je objavila agencija za štampu izraelske vlade,prenosi N1.

„Čestitam IDF-u na impresivnom postignuću. To je takođe osujećeno zahvaljujući budnosti i odgovornosti koju ste pokazali vi – građani Izraela. Takođe, zahvaljujem Sjedinjenim Državama na podršci u našim odbrambenim naporima“, dodao je Netanjahu.

„Iran je napravio veliku grešku – i platiće to. Režim u Iranu ne razume našu odlučnost da se branimo i našu odlučnost da uzvratimo našim neprijateljima“, rekao je izraelski premijer.

„Ostaćemo pri pravilu koje smo uspostavili: ko nas napadne – mi ćemo ga napasti“, nastavio je on.

Netanjahu se takođe obratio povodom napada u gradu Jafa, uputivši saučešće porodicama ubijenih. „Kao i kod raketnog napada, iza ovog napada stoji i namerna i ubilačka ruka – dolazi iz Teherana“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.