Obraćajući se učesnicima Naučnog skupa „Osma sednica CK SKS 37 godina posle. Uzroci, posledice, iskustva, pouke“, u organizaciji udruženja Sloboda i Fonda „Svetozar Marković“, Dačić je ocenio da je ta sednica označila početak kraja ponižene i podeljene Srbije i srpskog naroda. „Osmi plenum CK SKS označio je i nastanak velikog narodnog pokreta za uspostavljanje jedinstvene Srbije i odnosno rešavanje kosovskog problema, sprečavanje terora nad Srbijom i zaustavljanje njihovog iseljavanja, kao i za povratak dostojanstva Srbije i srpskog naroda, koji će kulminirati donošenjem najpre ustavnih amandmana 1989. godine, a nakon toga i usvajanjem novog modernog Ustava 1990. godine“, rekao je Dačić. I možda namerno propustio da ponovi frazu „Od Horgoša do Dragaša“, odnosno parolu „Oj Srbijo iz tri dela, ponovo ćeš biti cela“, jer bi to možda neko doživeo i kao podrivanje Vučićevih strategija oko Kosova. Pre nego ohrabrivanje da se istraje na izvornim principima.

Pragmatični Dačić nije pretenciozan. Samo želi da se još bolje etablira u sistemu vrednosti i baštine. Da zabašuri svoj nekadašnji reformizam i uslovnu deslobizaciju partije. I nekorektno je reći da je Dačićev reformizam bio skroz lažan. Čak i kad ga sam Dačić relativizuje. Zaboravlja se kako je Brisel pohvalio MUP na čijem je čelu (i tada) bio Dačić na odličnom radu povodom uspostavljanja bezviznog režima Srbije sa EU. Kao što se i u stereotipima o Pinku, na osnovu ovoga što je danas Pink, zaboravlja da su „Nacionalni dnevnik“ kada se pojavio na ovoj TV, kao izazov Željka Mitrovića RTS-u (Aleksandru Tijaniću), vodili novinari od ugleda – Mihajlo Kovač, Aleksandar Crkvenjakov i Nenad Ristić – i da je to bio jako dobar Dnevnik.

Kako sad stvari stoje sa Ivicom Dačićem i njegovom idejnom agendom, stiče se utisak da je Milorad Vučelić onomad bio pobedio Dačića na unutarstranačkim izborima, a ne ovaj njega.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 03. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 664

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „Le Monde diplomatique“ NA POKLON

LMD 100

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.