Pre nekoliko dana održana je beogradska premijera filma „Megdan: Između vode i vatre“, producenta i scenariste Alekse Balaševića. I to u obnovljenoj Plavoj sali Sava centra, pa je bilo nemoguće izbeći asocijaciju na Aleksinog oca – Đorđa Balaševića koji je na ovoj lokaciji priredio kultne nastupe.

***

Ovo je vaš producentski debi i već ste osvojili dve internacionalne nagrade. O filmu je pisao i „Hollywood Reporter“ – kakav je osećaj početi tako ambiciozno i kakva očekivanja imate, da li postoje ponude za veću svetsku distribuciju filma?

Osećaj je veoma čudan, nakon Hollywood Reportera i Ischia Global Festivala nastao je taj „bum“, što moderniji od mene vole da kažu, i nažalost nisam ni imao vremena da opišem i otkrijem detaljnije kako bih takav osećaj nazvao, kada se spontano pretvori u iznenađenje koje ćemo ceo život svrstavati u one od najlepših dana u životu.

To daje mesta planiranju sledećeg filma?

Jeste. Sa filmom je veoma teško, naročito u ovim delovima sveta gde engleski jezik nije glavni. Čim smo završili snimanje „Megdana“, odmah smo počeli da radimo na stvaranju nečeg novog. Ovoga puta sa jednim veoma poznatim belgijskim producentom od kog ako Bog da sve zavisi. Bili smo u Bosni i Hercegovini, Belgiji i Hrvatskoj, i mislim da će to biti skroz nešto novo. Da malo otkrijem, možda bude nešto što će, makar dok traje film, pomiriti tri sukobljene strane i objediniti ih. Po tatinoj pesmi je naziv filma i osnova radnje, a tok filma je mnogo komplikovaniji.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 03. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 664

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „Le Monde diplomatique“ NA POKLON

LMD 100

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.