Izložba sliika pod nazivom “Structures: Universal Languages of the Senses” predstavlja opus radova nastalih u poslednjih nekoliko godina.

U njenim radovima prisutan je poseban senzibilitet u odnosima bojenih površina strukturalnih nanosa boje i pigmenta. U svojoj najnovijoj seriji radova Sonja gradi jedno potpuno novo tehničko rešenje oslobođena svih prethodnih pristupa u tehnici slikanja ona stvara jedan jedinstven energetski sklad pročišćenih površina koje osvajaju svojom jednostavnošću.

U saradnji sa kustosom Natašom Radojević je organizovana ova izložba kao deo novog programa galerije Funnel Contemporary koja ovom izložbom najavljuje podršku mladim umetnicima koji su na početku svoje karijere i koji se ističu u svom umetničkom istraživanju pogotovo u savremenom slikarstvu.

Jednom godišnje Funnel Contemporary će odabrati jednog mladog umetnika i dati mu podršku u vidu samostalne izložbe.

Izložba Sonje Đorđević trajaće do 20. novembra, i ovo je jedinstvena prilika da posetite ovu veoma interesantnu izložbu koja se posebno izdvaja svojom svežinom u kolorističkoj gradaciji slike kao i u polaritetima odnosa između bojenih površina i strukture.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.